Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnan tvingas bort från Så mycket bättre – tittarna i sorg efter beskedet

14 nov, 2022, 07:00 

Den populära artisten lämnar.

Annons
5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”Brand logo
5 skandaler som skakat ”Så mycket bättre”

Så mycket bättre sände sitt första avsnitt 2010, och då var det nog ingen som kunde räkna med vilken succé det skulle bli i rutan. Årets säsong är inget undantag, där artister som Olle Jönsson, Darin och Molly Hammar tolkar varandras låtar.

Men upplägget har förändrats sedan programmets start – och det är inte populärt.

Nya konceptet

En av sakerna som är annorlunda från hur programmet såg ut när de först intog rutan, är att artister nu kan återvända till Gotland och Grå Gåsen för ytterligare en säsong.

Ett exempel är sångaren Albin Lee Meldau, som 2018 deltog i Så mycket bättre. Hans tolkningar fick alla att tappa hakan, som låten Spela min favoritvals, som var en nytappning av Louise Hoffstens låt In my favorite lie.

Succén i rutan fick många att få upp ögonen för Albin, som innan dess var relativt okänd. Men fyra år senare, efter att ha spelat utsålda konserter tack vare sitt genombrott i Så mycket bättre, är han tillbaka.

Annons

Nu med en helt ny låtskatt som de andra artisterna kan ta sig ann, och med en betydligt större publik.

Årets Så mycket bättre uppställning. På bild: Mats Wester, Håkan Hemlin, Måns Zelmerlöw, Maja Francis, John Engelbert, Anna Ternheim, Molly Hammar, Daniela Rathana, Albin Lee Meldau, Sonny Fahlberg, Anne-Lie Rydé och Kim Vadenhag.
En stor del av årets gäng av Så mycket bättre.

Artistens ord om att lämna

Även Darin har varit med tidigare, och kommer tillbaka tio år senare. Men det är inte den enda förändringen. Tidigare så fanns ett fast ställ av artister, som turades om med att ha varsin dag. Artisterna bodde i den vackra villan hela veckan, och kom varandra riktigt nära.

Men sedan en tid tillbaka har det konceptet förändrats, och istället är det bara några få som hela tiden är på plats, medan resten roteras. I år är det Molly Hammar och Anna Ternheim som är "värdar".

Och trots att detta är känt bland tittarna, är det tydligt att det nya konceptet inte bara möts av glädjerop. Under lördagens avsnitt var det dags för dansbandsstjärnan Olle Jönsson att tacka för sig. Något som fick tittarna, och Olle själv, att bli oerhört ledsna,.

– Det är med tunga steg jag lämnar, sa Olle själv i rutan.

På Så mycket bättres Instagram ventilerar de sin saknad efter Olle när han nu tvingas lämna programmet:

"Åh, nej han kunde varit kvar längre"

"Olle han va bara bäst. Tråkigt att han lämnar programmet"

"Jag kommer sakna Olle. Han är så skön. Hans unika röst."

"Synd att Olle var tvungen att lämna och han kommer att vara saknad"

"Åh, inte redan"

Så mycket bättre sänds på lördagar klockan 20.00 på TV4 och TV4Play.

Foto: TT/TV4

Annons