Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stjärnans avslöjande ledtråd om Allsång på Skansen – kan ta över efter Sanna: ”Är väl ganska tydligt”

26 aug, 2022, 12:00 
AvLinus Brännström

Oscar Zia pekas ut som en av favoriterna till att ta över efter Sanna Nielsen i Allsång på Skansen. Nu svarar han på ryktena.

Annons
Sanna Nielsens beslut om sonen Gibson – i ”Allsången”Brand logo
Sanna Nielsens beslut om sonen Gibson – i ”Allsången”

Han började sin karriär som artist och slog igenom i den kortlivade talangsåpan X Factor i TV4 2012. Sedan dess har Oscar Zia bland annat tävlat i Melodifestivalen flera gånger – 2016 kom han tvåa i finalen med Human.

Men på senare år har Oscar Zia också profilerat som programledare i radio och tv. Han har bland att lett Musikhjälpen och tidigare år axlade han manteln och ledde på egen hand Melodifestivalen, Sveriges största tv-program.

Oscar Zia och Dante Zia
Oscar och Dante Zia har ett nytt tv-program tillsammans – ett av syftena är att utveckla relationen bröderna emellan.

Nu är han aktuell med ett nytt program i TV4, Weekend hos Zia, som han gör tillsammans med sin storebror Dante Zia – känd från bland annat Sveriges Mästerkock. Programmet, som har premiär i början av oktober, är inspelat i familjens hus i Italien där de båda bröderna tar emot gäster som Marianne Mörck, Gert Wingårdh, Kjell Bergqvist, Miriam Bryant, Nour El Refai och Cornelia Jakobs.

Annons

– Vi har alltid velat göra något ihop och framför allt i Italien, där vi har hängt hela barndomen med familj och vänner, säger Oscar Zia till Svensk Damtidning.

– Vi älskar båda den här platsen och så bjuder vi ner människor som vi tycker är intressanta och spännande, fyller Dante Zia i.

Oscar och Dante Zia om sin relation

Det allra viktigaste för bröderna var dock att komma närmare varandra. Det är tre år mellan Dante och Oscar och under uppväxten hade de olika intressen och vänner.

– När man är liten så handlar så mycket om att få livet att fungera, man är en del av det hamsterhjul som är familjen. Så det har varit väldigt kul att få hänga ihop och försöka lära känna varandra lite bättre som vuxna, säger Oscar Zia.

Vad hände med er relation under inspelningen då?

– Jag vet helt ärligt inte. Det blev varken sämre eller bättre men det var underbart att få tid ihop, säger Oscar Zia.

– Vi har skapat minnen ihop, relationer utvecklas när man upplever saker. Det jag tar med mig är att jag tyckte att det var kul att hänga med Oscar och då kommer jag ju göra det ännu mer och relationen kommer fortsätta att utvecklas. Så det finns hopp, säger Dante Zia.

Sanna Nielsen under Allsång på Skansen
Sanna Nielsen lämnade Allsång på Skansen efter årets säsong – nu pekas Oscar Zia ut som en favoriterna att ta över SVT-programmet.

Oscar Zia om Allsång på Skansen

Samtidigt som han är aktuell med Weekend hos Zia i TV4 pekas Oscar Zia ut som favoriterna att ta över ännu ett tungt SVT-program.

Annons

Han anses av många vara en värdig efterföljare till Sanna Nielsen i Allsång på Skansen. Men när Svensk Damtidning frågar den pratglade Oscar Zia om ryktena är han fåordig.

– Jag är jätteglad över att folk tycker att jag skulle göra det bra. Det är svårt att förhålla sig till men jag är superglad över att folk tycker att jag är duktig. Man är ju ständigt i en kamp mot sig själv.

Skulle du vilja göra det då?

– Det beror på tid och plats och hur livet ser ut.

Tiden är väl slutet på juni till början av augusti och platsen är Skansen...

– Ja, det är väl ganska tydligt när det är... Det är en väldigt ärofylld fråga. Vi får se.

Foto: TT

Annons