Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor besvikelse på Kanal 5 efter galakvällen – “Detta är fruktansvärt”

27 sep, 2022, 15:00 

Galan som sändes under måndagskvällen blev kritiserad...

Annons
Soraya Lavasani om framtiden för NyhetsmorgonBrand logo
Soraya Lavasani om framtiden för Nyhetsmorgon

Den årliga galan "Barncancergalan– det svenska humorpriset" sändes på Kanal 5 under måndagskvällen. Galan ämnar att takla det svåra ämnet barncancer samtidigt som det seriösa innehållet varvas med humorinslag. Det främsta syftet för galan är att samla in pengar för framtida barncancer–forskning men under tiden delas även pris till komiker ut.

”Barncancergalan sätter strålkastarljuset på kampen mot barncancer och hyllar samtidigt svenska humorister som givit oss de mest välbehövliga skratten. Galan leds av Carina Berg och Anders Ankan Johansson, direkt från Berns i Stockholm.”, så beskriver Discovery+ själva galan på sin hemsida.

Barncancergalan - det svenska humorpriset sändes första gången 2015 på Kanal 5. Sedan dess har galan sänts varje år, med liknande koncept, att blanda inslag som uppmärksammar barncancer med humorinslag.

Annons

Galan har en förmåga att röra upp starka känslor. Troligtvis eftersom att det allvarliga ämnet kan tyckas svårt att hantera. Det är något som uppmärksammats lite extra i år. En del tittare är starkt emot det nuvarande konceptet.

Kanal 5 möts av kritik – tittare har svårt för kombon

Kanal 5:s koncept har fått en del tv–tittare att bli fundersamma och skeptiska.

De har svårt för kombinationen humor och barncancer. De starka tittarreaktionerna lämnas på discovery+ instagramsida.

”Detta är fruktansvärt. Stackars små barn! HUR har dom tänkt när dom slår ihop detta tragiska med Svenska humorgalan!? Jag blir så förbannad att jag kokar!! Barncancergalan ska vara ett program för sig där vi tillsammans samlar in pengar för att forskningen ska kunna gå framåt! Gör om, gör rätt!” skriver en användare.

Det är flera som skriver att de tycker att konceptet är tvivelaktigt:

"Tycker inte att det svenska humorpriset hör ihop med Barncancer överhuvudtaget. Typiskt svenskar att försöka göra det ”lite kul” när det blir för mycket känslor inblandat..." skriver en annan.

Foto: TT

Annons