Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor ilska efter Lasse Holms kroppskommentar i Så mycket bättre: "Blir förbannad"

21 nov, 2023, 09:00 
AvGabriella Hall

Sol, bad och Lasse som kommenterar Dogge Doggelitos kropp.

Annons

I lördagens "Så mycket bättre" bjuder veteranen Lasse Holm inte bara på sitt avslutningsnummer, han lägger även en kommentar om en annan artist som gjort sig hemmastadd på Grå Gåsen.

Redan under avsnittets fem första minuter har Holm hunnit häva ur sig kommentaren som skapat starka reaktioner. Inte nödvändigtvis från artisten Lasse snackade om, men kommentaren har berört.

Känslosamma tårkaoset i ”Så mycket bättre” – tvingas lämnaBrand logo
Känslosamma tårkaoset i ”Så mycket bättre” – tvingas lämna

Jonathan Johansson, Dogge Doggelito, Eagle-Eye Cherry, Lasse Holm och Ellen Krauss startar programmet med en utflykt till stranden.

Medan Lasse vadar runt i vattnet kommer Dogge springandes för att ta sig ett dopp. Klipp till en synk med Lasse där han kallar Dogge för valross.

– Jag var inte sugen på att doppa mig så jag ropade på ”The walrus". Jag tänkte på Beatles-låten när han kom ut där med sin enorma, sköna boxarkropp, säger Lasse i programmet.

Annons

TV4 spelar med på Lasse Holms säg om Dogge Doggelito

Sedan snabbt tillbaka till stranden. Dogge ligger på rygg i det låga vattnet medan Lasse skvätter vatten på hans mage. Här tar sig TV4 även friheten att förstärka situationen med musik, till scenen spelas "I am the walrus".

Dogge, i stunden ovetande om Lasses kommentar.

– Här blir jag förbannad. Dels på Lasse Holms attityd, dels att TV4 gör komisk mobbningstv av det, skriver Christian Gustafsson i en krönika i Barometern.

Vidare förklarar krönikören att han förstår att Lasse nog inte menade något illa och att Dogge säkert inte tog illa upp. Men vad säger Dogge egentligen om hela grejen?

Dogge Doggelitos reaktion på Lasse Holms valross-kommentar

I stället för att ta illa upp tar Dogge kommentaren som ett skämt från Lasses sida.

Annons

– Det var väl min kroppshydda han menade. Man kanske inte gör det i dag, men jag är ju från 80-talet och tar inte illa vid mig. Jag har bara kärlek till Lasse, säger Dogge Doggelito till Aftonbladet.

Men för Christian Gustafsson är det inte det som är grejen:

– Förra veckan satt Peg Parnevik vid "Så mycket bättre"-bordet och pratade om panikångest, depression och sina ätstörningar. Tidigare har hon sagt:

"När man blir offentlig tror människor att de får tycka och tänka vad de vill, och de ska verkligen berätta för dig att du är såhär, du är ful, du är tjock".

Han fortsätter:

– Man snackar om signaler, att idealen i samhället, på sociala medier är skeva. Är det bara för att det är kille, en vidimerat skön snubbe som "ska tåla lite", som blir utsatt, som det är okej?

Foto: WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet/TT, Skärmavbild/TV4/Så mycket bättre, Karin Törnblom/TT

Annons