Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stor ilska efter Vera Herngrens ord i SVT – tittarna ser rött: "Bortskämd snorunge"

16 jan, 2023, 15:30 

Utspelet i Carina Bergfeldt möts av hård kritik.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Carina Bergfeldt rivstartade nya säsongen av sin talkshow med finfrämmat från Hollywood. Ingen mindre än Tom Hanks befann sig i SVT-studion för att bjuda det svenska folket på lite underhållning.

Felix Herngrens stora chock efter festavslöjandet – tvingas betala tusentals kronorBrand logo
Felix Herngrens stora chock efter festavslöjandet – tvingas betala tusentals kronor

I programmet fick tittarna även möta skådespelerskan Mariana Treviño, tennisspelaren Mikael Ymer, artisterna Moonica Mac och Viktor Norén samt skådespelarna och regissörerna Felix Herngren och Vera Herngren.

Och det var främst de två sistnämnda gästerna som hamnade i ropet. Vera, som likt sin far Felix satsat på skådespeleriet, berättade om de stökiga diskussionerna som emellanåt uppstod i hemmet när hon var yngre.

Carina Bergfeldt är tillbaka med en ny säsong i SVT
Carina Bergfeldt är tillbaka med en ny säsong i SVT.

Felix Herngren om dottern Veras festkvällar

Som ung älskade Vera att anordna stora fester hemma. Felix var starkt emot, men dottern brukade ändå ha partyn i den större storleken. I hennes värld var det ingen riktig fest om inte hundra personer var inbjudna.

Annons

Jag hade ju väldigt mycket fest hemma, otroligt mycket fest. Och jag fick ju inte ha det, för det var för mycket. Dagen efter sa ni så här: ”Har du haft fest igen?” och då sa jag ”det var ingen fest. Fest är 100, 50 är häng”, säger Vera Herngren i Carina Bergfeldt.

Felix berättar i programmet att han flera gånger fick säga till dottern att inte ha fest hemma och minns hur stökigt det kunde se ut i hemmet.

– Hela köksgolvet var helt klibbigt, det låg fimpar och cigarettpaket i vår säng under huvudkudden, det var kavajer som var borta, det var brännmärken i väggarna, det var glas som hade gått sönder, spritförrådet var tömt och så vidare, säger han i Carina Bergfeldt.

Felix avslöjar även att Vera brukade låna hans taxikort och att han fick en chock när han en gång fick räkningen.

– De ringde från Taxi Stockholm och frågade om det var korrekt, då hade jag en taxiräkning på 30 000 en månad. Hon hade lånat mitt taxikort och kört skytteltrafik mellan olika fester.

Vera Herngren och Felix Herngren i Carina Bergfeldt
Vera Herngren och Felix Herngren berättar om de vilda festerna i hemmet.

Hårda kritiken efter Felix ord i SVT

Uttalandet har nu rört upp känslor på sociala medier.

”Roligt också att detta är människorna som ska skildra hur 'vanligt folk' har det”, skriver en person.

”Snacka om bortskämd snorunge”, skriver en annan.

"Ruttnar hjärnan av pengar? Seriös fråga”, skriver en tredje.

Men programmet och gästerna fick även mycket beröm på sina håll.

”Det här programmet är så roligt att se. Vilka härliga människor i går jag skrattade mig igenom programmet, men du styr upp programmet så proffsigt”, skriver en person.

”Detta var det allra bästa TV programmet på länge med bästa Carina Bergfeldt! Tack”, skriver en annan.

Foto: TT/SVT

Annons