Stora ändringen i Nyhetsmorgon – har pågått framför allas ögon

04 jan, 2023, 14:15 
Nyhetsmorgon, TV4
Aktualitetsprogrammet Nyhetsmorgon är något som de flesta ser som en självklarhet under morgonen. Nu förändras förutsättningarna att se programmet helt!
Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Nyhetsmorgon har funnits på TV4:s TV–tablå i över 30 års tid. Det har alltså varit en självklarhet i folkets morgonrutin i decennier.

I en TV–tablå där program ständigt försvinner och tillkommer är det lite extra härligt med de program som består, inte sant? Nyhetsmorgon kan vi lita på!

Under åren har Nyhetsmorgon blivit alltmer aktiva på sociala medier men vi kan fortfarande räkna med våra rutinerade programledare på TV– rutan.

De som allra oftast befinner sig på plats för att leda oss genom morgonens sändningar är Sofia Geite, Steffo Törnquist, Maria Forsblom, Martin Järborg, Jenny Alversjö, Soraya Lavasani och Jenny Strömstedt. Under julen och helgdagar tar däremot andra TV4–kollegor över för att Nyhetsmorgon–profilerna ska få lite ledigt.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

TV4–profilerna om tajta schemat: Knepet är att inte tänka

Många frågar sig hur TV4–profilerna orkar gå upp så tidigt och leverera. Jenny Strömstedt har ett alldeles särskilt råd till den som ska jobba med morgon–TV.

– Knepet är att inte tänka på hur man mår. Allt är minutpassning, felar det på fem minuter är det kört, säger hon till Aftonbladet när tidningen följer med under en arbetsdag.

Tilde de Paula, som är före detta morgonprogramledare, säger att man åldras som ett djur av att jobba på Nyhetsmorgon.

— Man åldras ju i hundår, för varje år blir du sju år äldre, konstaterar hon med glimten i ögat.

Steffo Törnquist bästa knep för att vara alert så tidigt är en trogen sömntablett:
— Jag har experimenterat mig fram till den perfekta insomningstabletten. Man blir inte bakis, avslöjar Steffo.

Nyhetsmorgons stora förändring: Sänds inte längre som vanligt

Nu har det skett en stor förändring vad gäller Nyhetsmorgons sändningstid. Sedan julafton har Nyhetsmorgon sänts från 07.50 istället för 05.45 som tidigare.

Annons

Nyhetsmorgons personal jobbar alltså för närvarande färre timmar. Den nya sändningstiden har programmet haft under jul och nyår. Ännu har de tidiga mornarna inte satt igång!

Det är alltså delvis lite jullov på redaktionen. Välbehövligt!

Svensk Damtidning har sökt TV4 för en kommentar

Nyhetsmorgon, TV4
Bakom kulisserna på det populära morgonprogrammet!

Foto: TV4

Annons