Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora kärlekskarusellen i kändisvärlden – alla har varit med alla!

03 apr, 2021, 15:30 
AvLinus Brännström

Äktenskap, barn, skilsmässor och nya förhållanden. Kändisvärlden är en enda kärlekskarusell där samma män och kvinnor dyker upp i nya parkonstellationer – något som lett till pikanta situationer.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Lika barn leka bäst, brukar man säga.

Det gamla talesättet tycks inte minst gälla svenska kändisar och deras kärleksrelationer – stjärnorna faller ständigt för varandra och det är egentligen inte så konstigt.

Att dela livet med någon som förstår vad det innebär att leva i offentligheten kan många gånger vara enklare än att vara tillsammans med en "vanlig" människa som inte är ständigt påpassad.

Niklas Strömstedt med Efva Attling och Eva Dahlgren.

Niklas Strömstedts uppmärksammade relationer

Fråga bara Niklas Strömstedt, 62. Popsångaren har under sin långa karriär haft flera uppmärksammade relationer med kända kvinnor – redan 1985 gifte han sig med artistkollegan Efva Attling, 69, som han fick två barn tillsammans med.

När paret skilde sig 1995 gick de båda vidare till andra kändisar.

Annons

Attling skapade rubriker då hon året därpå gifte sig med Eva Dahlgren, 60. De var då det första kvinnliga kändisparet i Sverige som ingick partnerskap.

Samtidigt har Niklas Strömstedts kärlekskarusell snurrat vidare – 1997 förlovade han sig med TV4-stjärnan Agneta Sjödin, 53, och året efter fick de dottern Maja Strömstedt, 22.

När relationen sprack i början av 00-talet blev Strömstedt tillsammans med programledaren Kattis Ahlström, 54, och de förlovade sig senare. De var dock hemlighetsfulla om sin relation och de eventuella bröllopsplanerna.

– Jag behöver inte säga någonting. Det är mitt privatliv och mina känslor, sa Kattis till Aftonbladet 2004.

Men något bröllop blev det aldrig – i stället kom Niklas Strömstedt att gifta sig med en annan känd programledare.

Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt.

Jenny och Niklas Strömstedt om exen

2008 blev han och TV4:s Jenny Östergren, 48, ett par – i juli 2011 gifte de sig i Trosa och hon tog då hans efternamn. Bland gästerna på bröllopet syntes bland andra Efva Attling och Eva Dahlgren.

Annons

Tio år senare håller Jenny och Niklas fortfarande ihop. Han har berättar om hur han lärt sig mycket av de kraschade relationerna.

– Efva Attling, Agneta Sjödin och Kattis Ahlström – de tre långa förhållanden som jag har haft, de har lärt mig mycket, har Niklas Strömstedt sagt till Aftonbladet.

I en intervju med Mama har Jenny Strömstedt berättat om hur hon och Niklas bor nära såväl hennes exman som Efva och Eva på Södermalm i Stockholm.

– Av någon anledning har vi samlat oss i samma kvarter och jag älskar det här faktiskt, även om det låter som att jag idylliserar. Men barnens pappa och hans nya bor två kvarter bort med sin lilla bebis som tjejerna tycker jättemycket om. Niklas pojkar bor runt hörnet och deras mammor likaså. Det är en stor trygghet för alla, sa hon till tidningen efter bröllopet.

Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt var ett par.

Agneta Sjödins relationskarusell

Efter förlovningen med Niklas Strömstedt har också Agneta Sjödin dragits in i kändisvärldens relationskaruselll. Flera av hennes män har kommit från relationer med andra kända kvinnor – till exempel Martin Lamprecht, 57, som nyligen hade skilt sig från friidrottsstjärnan Erica Johansson, 47, när han och Agneta träffades för några år sedan.

Annons

Martin Lamprecht var dessutom sambo med Kristin Kaspersen, 51, i början av 2000-talet och de har sonen FIlip Lamprecht, 23, tillsammans – som i sin tur är ihop med artisten och kändisdottern Peg Parnevik, 25. Efter förhållandet med Martin Lamprecht var Kristin Kaspersen gift med programledaren Hans Fahlén, 57, i fem år.

Agneta Sjödin och Martin Lamprecht visade upp sig offentligt första gången den 20 augusti 2018 då Agneta lanserade sin nya bok Drömdagboken.

Agnetas och Martins relation sprack dock 2019.

– Det stämmer att vi har avslutat. Det blev för svårt att hålla ihop ett distansförhållande, men vi är vänner, sa Agneta Sjödin till Expressen.

Förra året kom sedan beskedet att Agneta dejtar finansmannen Claes Bahri, 59. Han var tidigare var tillsammans med Army of Lovers-sångerskan Dominika Peczynski, 50 – som numera är gift med förre finansministern Anders Borg, 53.

Annons

Agneta Sjödin har sedan dess inte velat kommentera förhållandet och det är oklart om hon och Claes fortfarande är tillsammans.

– Mina kärlekar kan bli en följetong som jag inte tycker jag förtjänar längre. Jag försöker hålla en lägre profil överlag, sa hon till Aftonbladet i somras.

Bland Agneta Sjödins tidigare förhållanden är det ett namn som sticker ut – under 2004 och 2005 hade hon en romans med Carola Häggkvist exman Runar Sögaard, 53.

Carola och Runar var gifta i tio år. Foto: IBL

Carolas triangeldrama med pojkvännens kända ex

Redan vid genombrottet på 1980-talet kopplades Carola Häggkvist, 54, ihop med kända män – en av dem var Niclas Wahlgren, 55, som hon fotograferades med på en romantisk utflykt.

Både Carola och Niclas har dock förnekat relationen.

Annons

– Vi var aldrig ett par. Men vi sågs en hel del eftersom vi låg på samma skivbolag, har Niclas Wahlgren, som 2010 till 2014 var gift med Laila Bagge, 48, sagt till Aftonbladet.

Carola hade också en romans med Richard Herrey, 56, innan hon 1987 träffade predikanten Runar Sögaard som hon senare gifte sig med.

Efter skilsmässan 2000 har Carolas, i alla fall utåt sett, mest djupgående förhållande varit det med musikern Jimmy Källqvist, 50. De blev ett par 2014 och köpte till och med ett hus i Sydafrika tillsammans.

Källqvist var tidigare tillsammans med artisten och programledaren Petra "September" Marklund, 36, i fem år fram till 2011.

2015 stod de alla tre tillsammans på "Allsång på Skansen"-scenen.

– Det var ju lite speciellt att vi alla var på scenen i kväll. Men det har gått så många år. Vi har träffats tidigare innan jag träffade Jimmy. Men det verkar lugnt. Jag är bara glad att han vill ha mig som är så mycket äldre än hon, sa Carola till Expressen om mötet med Petra Marklund på Sollidenscenen.

Carola och Jimmy gjorde slut under 2019 men är fortfarande goda vänner.

20 augusti 2013 ansökte Martina Haag och Erik Haag om skilsmässa.

Uppmärksammade kärleksparen

Kändisvärlden är fylld av liknande exempel med personer som hoppar från ett uppmärksammat förhållande till ett annat. Som programledaren Erik Haag, 53, som lämnade författaren och skådespelaren Martina Haag, 56, för programledarkollegan Lotta Lundgren, 50.

Annons

Komikern Henrik Schyffert, 53, skilde sig i sin tur från Martina Haags syster Bea Uusma, 54, och blev sedan ihop med humorkollegan Nour El Refai, 33.

Eller tv-paret Alice Bah, 49, och Henrik Johnsson, 48, som var gifta mellan 1998 och 2002. Efter skilsmässan gick de båda vidare med nya kändisar – Alice, som sedermera blev politiker, gifte snabbt om sig med skådespelaren Johannes Kuhnke, 48, medan Henrik numera är gift med världsberömda hoppryttaren Malin Baryard, 45.

Programledaren Jessica Almenäs, 45, har också haft många uppmärksammade relationer. Hon var först tillsammans med dåvarande TV4-kollegan Johan Edlund, 50, som hon fick en son tillsammans med. Hon har sedan dess haft relationer med såväl den den norske hoppryttaren Tony André Hansen, 42, som "Idol"-deltagaren Sebastian Karlsson, 36, innan hon träffade sin nuvarande kärlek.

I dag lever Jessica Almenäs med handbollsspelaren Patrik Fahlgren, 35.

Lena Philipsson och Måns Herngren gick skilda vägar år 2002. Men de har fortsatt vara goda vänner.

Kärleksturerna kring Lena Philipsson och hennes män

Särskilt snurrigt har det dock varit kring artisten Lena Philipsson, 55, och hennes kända män.

Annons

Hon har två barn från äktenskapet med regissören Måns Herngren, 55 – paret gifte sig 1993 efter hans skilsmässa från tv-journalisten Anna Herdenstam, 55.

Lena och Måns gick skilda vägar i början av 00-talet och några år efter skilsmässan gifte Måns om sig med höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist, 44, men det äktenskapet sprack 2011.

Kajsa Bergqvist lever i dag med Josefin Holmqvist, 33, medan Måns Herngren är gift med Katalin Barchy, 34. Innan han träffade henne syntes dock Måns i offentligheten tillsammans med Sahara Hotnights-sångerskan Maria Andersson, 39, som numera är gift med konstnären Love Lundell, 39 – son till Ulf Lundell, 71.

Lena Philipsson levde i sin tur tillsammans med programledaren Martin Björk, 49, under ett par år innan hon 2010 gifte sig med entreprenören Per Holknekt, 60 – som tidigare hade varit gift med artisten Viktoria Tolstoy, 46,

Per Holknekt och Lena Philipsspn.

Äktenskapet mellan Lena Philipsson och Per Holknekt höll dock bara i två år innan det kraschade i en uppmärksammad otrohetsaffär.

Annons

– Det har uppdagats att Per brutit mot äktenskapslöftena en längre tid och jag ser därför ingen annan utväg än skilsmässa. Jag är oerhört ledsen, sa hon i ett uttalande.

Under den tuffa tiden visade Lena att hon fortfarande står exmannen Måns Herngren nära genom ett ärligt inlägg på Facebook:

"Jag har dock en x-man som finns här för mig. Pålitlig snäll omtänksam renhårig", skrev hon.

Efter den hårda smällen har Lena Philipsson varit sparsmakad med detaljer om sitt kärleksliv.

Per Holknekt gifte 2018 om sig med Linda Sjöström, 45. Det äktenskapet höll också bara i två år och i fjol ansökte paret om skilsmässa.

Annons