Stora kritiken mot nya Ica-duon – efter filmerna

Björn Kjellman och Suzanne Reuter

Björn Kjellman och Suzanne Reuter har gjort sina första reklamfilmer för Ica. Men nu får duon kritik.
Slå på ljud

Björn Kjellman och Suzanne Reuter blev till slut presenterade som Icas nya rekryteringar till sin reklamlångkörare. Björn blir Ica-Stig, en roll han tar över efter Loa Falkman, och Suzanne ska spela den nya karaktären Ica-Stina.

Många uttryckte sig som mer än nöjda med valen. Men det finns också kritiska röster.

Kritik mot Björn Kjellman och Suzanne Reuter efter Ica-reklamerna

Den nya reklamduon har hunnit presentera sig i flera filmer. Reaktionerna från folket har dock inte varit vad Ica hoppats på – tvärtom.

Så här skriver branschtidningen Resumé i en granskning.

"När det nu gått en dryg månad sedan Suzanne Reuter och Björn Kellman tog över tycks det som att det åtminstone initialt inte blivit någon succé. Varje gång Ica släpper en ny reklamfilm postar de den även på sin Facebooksida. De tre filmer som hittills postats har fått cirka 80 kommentarer, kommentarer som nästan uteslutande är kraftigt negativa", skriver Resumé.

Resumé har kontaktat Gabriella Ohlzon, pressansvarig på Ica, angående reaktionerna. Hon sitter still i båten och ser ingen anledning till panik.

”Det finns ett väldigt stort engagemang kring våra reklamfilmer, vilket märktes under lanseringen av nya Ica-Stig och Ica-Stina. Detta kan göra att förändringar blir lite känsliga. Vi följer utvecklingen av reklamen med flera olika mätningar och vi lyssnar in den feedbacken vi får. Vår förhoppning är att vi ska kunna visa på en tydligare bredd och djup i våra nya karaktärer och vi hoppas såklart att de ska tas emot väl av publiken när de får möjligheten att känna våra nya karaktärer mer", skriver hon i ett mejl till Resumé.

Senaste gången Suzanne Reuter uttalade sig om rollen var när hon presenterades som Ica-Stina.

– Det är väldigt roligt att vara med om att introducera en ny karaktär i ICA-såpan, särskilt som det finns fler kvinnliga handlare idag. Så det här ser jag fram emot, sa Suzanne då.

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen

LÄS MER: Skandalerna, bråket och kaoset i Nyhetsmorgon