Stora oron för Charlotte Kalla i Let's Dance – tvingades plötsligt hoppa av

09 feb, 2023, 16:00 
Charlotte Kalla

Charlotte Kalla är klar för Let's Dance – men har haft en skada som spökat.

Annons
6 kärlekspar i Let's dance – så gick det sen!
6 kärlekspar i Let's dance – så gick det sen!

Charlotte Kalla är Sveriges genom tiderna främsta OS-olympier genom med sina nio OS-medaljer. Lägg därtill en uppsjö triumfer i VM och världscupen och du har en idrottslegendar av stora mått.

Nu är tanken att hon ska följa upp detta med en seger i Let's Dance. Det är i alla fall målet för Charlotte, som var den första deltagaren att presenteras inför programmets kommande säsong.

– Jag har inga erfarenheter, det här är att kasta in sig i en helt ny arena, sa Charlotte när hon meddelade den stora nyheten i tv-soffan mittemot Malou von Sivers.

Recept.se Nyhetsbrev

– Jag kommer nog att få kämpa och slita hårt, men det är jag beredd att göra.

Oron för Charlotte Kalla i Let's Dance – efter skadan

Charlotte Kalla
Charlotte Kalla är en av förhandsfavoriterna inför årets säsong av Let's Dance.

En storartad rekrytering av TV4 – som lär ha fått många vintersportsälskare att spika lördagskvällarna redan nu. Men troligen är nervositeten lika stor som glädjen för Let's Dance-gänget. En före detta elitidrottares kropp har genomgått snudd på övermänskliga prövningar och bär i princip alltid på gamla skador och slitningar.

Annons

Det var just en sådan som stoppade Charlotte från att delta i SVT-programmet Mästarnas mästare. Kort innan produktionen drog igång meddelade skiddrottningen att hon inte skulle kunna delta. Hon kände av en revbensskada.

– Jag har fortfarande för ont för att kunna åka ner till Mästarnas mästare och inte riskera att dra upp den skada jag har. Revbenet säger tydligt ifrån och det måste jag acceptera, hur mycket jag än velat vara en del av gänget i Montenegro. Önskar dem alla lycka till och jag kommer tillbaka ett annat år skadefri, sa Charlotte till Aftonbladet.

– När Charlotte Kalla skadade sitt revben trodde hon och även vi att det skulle räcka med ett antal dagars vila. Men när hon inför avfärd har testat sin kapacitet har det visat sig att hon har för ont, sa Clara Mannheimer, exekutiv producent för Mästarnas mästare.

Nu håller vi tummarna för att vi slipper en repris på den där tråkigheten – och hejar på Charlotte!

Annons