Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora sorgen – Irmas ofattbart tragiska besked på 68:e födelsedagen

23 maj, 2023, 11:30 
Marko och Irma

Irma Lethosalos födelsedag fick en tragisk vändning.

Annons

Irma Lehtosalo har på kort tid blivit en av Sveriges hetaste tv-kändisar. Allt på grund av Marko och Irma, serien hon har med sin son, artisten Marko "Markoolio" Lehtosalo. I Marko och Irma hjälper Marko sin mamma att bygga ett hus – och deras samspel har roat hundratusentals tittare.

– Bakgrunden är att jag köpte ett hus åt henne på Ingarö för tolv år sedan. Men sedan upptäckte vi att huset var angripet av mögel, så det började rinna i näsan och klia i ögonen, har Marko sagt till TT.

TV: Hör mammans chockerande avslöjande om MarkoolioBrand logo
TV: Hör mammans chockerande avslöjande om Markoolio

Irma i sorg – tragiskt besked på födelsedagen

Irma firade nyligen sin 68:e födelsedag. Men för Markos mamma har födelsedagen sedan tre år tillbaka kommit med en tragisk underton.

Annons

Den 15 april 2020 avled nämligen Adam Alsing, tv-profil och god vän till både Marko och Irma.

Marko la upp en bild på Irma och Adam och skrev en kärleksfull text, riktad till Adam.

"Jag, morsan med många fler saknar dig mycket, Adam. Mamma sa för tre år sen att hennes födelsedag aldrig kommer bli densamma. Vi pratade ofta om dig under inspelningen av mitt och mammas program och skulle ha krävt att du skulle ha jobbat med oss och vet att du är stolt över vad vi åstadkommit. Det var ju i ditt köttfärssåsprogram när morsan tog över helt vi anade att vi hittat en ny stjärna. Vi ses när vi ses, jaktbroder", skriver Marko.

På Adams Instagram-konto ligger det kvar bilder från när han lagade köttfärssås med Marko och Irma i programmet Bäst i Sverige.

"Avgrundslöst smärtsamt"

Marko tog Adams bortgång oerhört hårt. Han sjukskrev sig från sitt jobb på Rix MorronZoo, och när han var tillbaka berättade han naket och öppet om sin saknad.

– Det kändes som ett avgrundslöst smärtsamt jävla hål. Jag tror aldrig att jag har känt sådan sorg. Nu har jag bestämt mig för att kravla mig upp ur den här gropen för det är vad Adam hade velat. Men det gjorde så jävla ont för jag tänkte mycket på Adams släkt och familj och sådär, men jag har ju aldrig mist en god vän och det gjorde så jävla ont. Jag tycker väldigt mycket om Adam, sa Marko i programmet.

Annons