Stora tragedin för David Lindgren och hans fru Kristina

David Lindgren och Kristina Lindgren

David Lindgren och hans fru Kristina har varit med om en fruktansvärd tragedi.

Slå på ljud

David Lindgren och hustrun Kristina träffades redan 2001, när de började på samma utbildning. Redan då fattade de tycke för varandra – men det tog några år innan deras kemi ledde till ett förhållande.

Nu har de varit gifta i fjorton år – och kärleken är starkare än någonsin.

David Lindgrens stora sorg med sin fru Kristina

David Lindgren och Kristina Lindgren

David Lindgren och hans fru Kristina har varit med om mycket tillsammans.

Men de har också varit med om tuffa prövningar i livet. I en intervju med Hemmets journal berättar David om sin sorg efter att mamma Elisabeth insjuknat i cancer.

– Jag började åka upp till Norrland en gång i månaden för att följa med mamma på hennes kontroller i Umeå. Det var först då som jag tog in att hon inte skulle överleva. De sista nio månaderna var en ständig berg- och dalbana. Jag gick hela tiden och väntade på att det där samtalet om att hon låg på dödsbädden skulle komma, säger David till Hemmets journal.

Det kom i augusti 2019. Familjen var ute på turné när de plötsligt fick släppa allt och åka upp till Davids barndomshem utanför Skellefteå.

– Jag var framme på eftermiddagen. Klockan elva på kvällen dog mamma. Liksom Kristina kommer jag från en kristen familj. Min pappa är präst. Det var så härligt att se hur mycket gudstron gav min mamma den sista tiden. Hon var så lugn i att hon skulle gå bort och trygg i förvissningen om att hon då skulle få träffa sina föräldrar som hon saknat mycket. När hon somnade in fick hon ett leende på läpparna, säger David.

"Vi började båda att gråta"

Efter mammans bortgång spelade David och Kristina in en julskiva ihop. Mitt i sorgen fann de en trygghet i varandra. Och de har fortsatt att jobba ihop, som motspelare i musikalen Saturday night fever, som har premiär i höst.

– När Kristina fick rollen började vi gråta båda två. Hon har jobbat väldigt hårt för att komma till den här punkten. Tidigare har hon alltid fått göra mindre roller eller hoppat in som ersättare till huvudrollsinnehavare men aldrig varit förstahandsvalet för huvudrollerna. Därför kändes det så bra att hon markerade att hon ville ha den här rollen och också i slutändan fick den, säger David.

LÄS MER: Ica-profilernas okända tragedier: Sjukdom, dödsfall och fängelse

LÄS MER: Magdalena Forsberg avslöjar verkliga relationen med Claes Elfsberg

LÄS MER: Pernilla Wiberg flydde Sverige med miljonerna – nya livet med kärleken