Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Storbråk i Let’s Dance – jurymedlemmen ville hoppa av programmet: "Gått över gränsen"

07 apr, 2023, 17:00 

Det blossar upp mycket känslor bakom kulisserna i Let's Dance.

Annons

Let's Dance är ett färgstarkt, härligt och glatt program. Men inte anar tittarna vad som pågår bakom kulisserna. Tony Irving har varit med sedan programmets begynnelse, och har sett en hel del.

Nu berättar han för Svensk Damtidning om bråken bakom kulisserna, som blivit så pass obehagliga att han funderat på att lämna programmet för gott.

Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”Brand logo
Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”

Tony Irving berättar om storbråket i Let's Dance

Premissen för Let's Dance är simpel. Ett gäng kändisar paras ihop med en proffsdansare, och varje vecka bedöms deras insatser av den stenhårda juryn och publiken.

Just kritiken från juryn är en stor del, och kanske den mest spännande delen, av programmet. Tony Irving skräder inte med orden, och pikar gärna deltagare som inte ansträngt sig. Det är ju också så programmet är utformat.

Annons

Men nu berättar Tony att det händer att proffsdansarna tar riktigt illa vid sig, trots att det inte ens är de som får kritik.

– De värsta stunderna jag har haft i Let's Dance när det har varit riktigt obehagligt för mig, är när våra dansare inte kan hålla truten. Mitt jobb är att döma våra tävlare. Mitt jobb är inte att döma våra dansare. Men vissa gånger har vi haft dansare som har öppnat truten och tagit det som att de har gjort fel, säger Tony till Svensk Damtidning.

Har det hänt framför eller bakom kameran?

– Det har hänt både framför kameran och sen har det fortsatt bakom kulisserna. När dansarna tagit det väldigt personligt och agerat lite småargt både på mig och andra jurymedlemmar, tycker jag det är väldigt obehagligt. Det är de tuffa stunderna.

Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving
Den eminenta Let's Dance-juryn.

Tony Irving har hotat med att lämna efter bråken i Let's Dance

Det har alltså hänt flera gånger, att Tony hamnat i konflikter med dansare som han uppfattat som otäckt. Det har till och med gått så långt att han säger att han bestämt sig för att lämna Let's Dance helt.

Annons

– Några gånger har det varit att jag verkligen har beslutat att: nu slutar jag. Och det är mest när jag hamnat i en tung konflikt med en deltagare.

Det är mitt jobb att se till att de blir utvärderade, får kritik och får poäng. Det är konsekvensen av att vara domare. Men när jag får reaktionen tillbaka blir det en väldigt tung belastning. Och i vissa fall har det gått över gränsen, säger Tony Irving till Svensk Damtidning.

– Det har hänt ett par gånger. Det gör att jag tänker, varför sitter jag här och tar den här skiten?

Foto: TT

Annons