Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Stort bråk i Anders Öfvergårds nya program: "Dra härifrån!"

21 sep, 2021, 15:30 
AvIndra Nordemar

Anders Öfvergårds nya program "Anders och våldet" har haft premiär och i det första avsnittet hamnar programledaren i tjafs med en misstänkt.

Annons

Videon kunde inte hittas

På tisdagen hade Anders Öfvergårds nya program "Anders och våldet" premiär. I programmet åker han runt i Sverige för att träffa kriminella, brottsoffer, sjukvårdare, poliser och topp-politiker för att få en djupare inblick i våldsläget i landet.

– Jag matas dagligen av att Sverige har problem med det grova våldet. Men är det verkligen så? Och vad kan vi göra åt det?, inleder Anders det första avsnittet.

Anders Öfvergård i konflikt i "Anders och våldet"

I premiäravsnittet befinner sig Anders i en förort i Göteborg och får följa polisväsendet i det dagliga brottsarbetet.

När polisen ska göra en husrannsakan i en lägenhet, då de misstänker att det finns narkotika i bostaden, hamnar programledaren i tjafs med den misstänkte mannen.

I lägenheten påträffar polisen och Anders flera personer i yngre ålder samt narkotika och kontanter. En av männen skymmer sitt ansikte med ett klädesplagg och det är då en diskussion uppstår.

Annons

– Kan du inte ta av dig den där? Jag visar ju mig, säger Anders varpå mannen svarar:

– Jag vill inte visa Sverige mitt ansikte.

Anders ifrågasätter hans svar och menar att han är "jätte söt", vilket inte tas emot väl och konversationen blir plötsligt mer aggressiv.

– Söt? Du är tvär-ful! Jag vill memorera ditt ansikte. Dra härifrån! "Bitch slap you back to where you come from", fattar du? säger mannen och slår bort kameran.

Anders Öfvergårds nya upplevelser av våldet i Sverige

Efter sina upplevelser och de berättelser han fått av höra av olika inblandade, likaså förövare som offer, menar Anders att han är chockad över att det är "så illa" som personer vittnat om.

– Jag måste erkänna att det är en ganska mörk bild som målas upp från alla håll, vare sig jag pratar med gängmedlemmar, unga brottsoffer eller vården, säger Anders i programmet.

– Jag har träffat brottslingar och offer och alla är eniga om att det är ett råare klimat.

Foto: TV4, TT

Annons