Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Suzanne Axell avslöjar: Vägrar utesluta comeback i Fråga doktorn

20 maj, 2023, 07:00 
AvFelicia Plåt
Suzanne Axell
Suzanne sa upp sig från "Fråga doktorn" efter 18 år. Foto: TT

Suzanne Axell berättar att hon håller dörrarna öppna för framtida projekt och utesluter ingenting.
– Jag säger mer ja till roliga saker och det kan innefatta allt möjligt, säger hon till Svensk Dam.

Annons

Suzanne Axell är en av Sveriges mest folkkära programledare. Under 18 år och 617 avsnitt har hon tillsammans med sina kollegor hjälp svenskar och svarat på deras hälsofrågor i succéprogrammet "Fråga doktorn".

Suzanne Axells stora oro för sin mammaBrand logo
Suzanne Axells stora oro för sin mamma

En miljon tittare varje måndag

Det var under 2003 som Suzanne tillsammans med kollegan Gunilla Hasselgren startade upp programmet. Till en början hade det relativt låga tittarsiffror men efter flera års hårt arbete blev det ett av SVT:s mest uppskattade program. Och tillslut var det runt en miljon personer som tittade in på måndagarna, vilket Suzanne är riktigt stolt över.

– Det är en prestation som jag är glad över att jag fick vara med och göra. Det var en tuff resa och jag jobbade stenhårt. Men jag är glad över alla framgångar vi fick och speciellt alla de vänliga människor jag mött i intervjusoffan och ute på stan, säger Suzanne Axell till Svensk Dam.

Annons

Programmet spelades in i Umeå, Karlstad och Norrköping vilket genererade många långa resor för Suzanne. Och under våren kunde det ta emot att åka upp i norr.

Suzanne och Gunilla
Suzanne och kollegan Gunilla startade upp "Fråga doktorn" 2003.

– Det var tufft när det var vår och träden hade slagit ut här i Stockholm. Så åkte jag till Umeå där det var stora snövallar. Men jag har många trevliga bekanta i Umeå så jag led inte så mycket av det.

Ville testa på något nytt, efter 18 år

Men efter flera år av intervjuer och interaktioner med tittarna valde Suzanne att säga upp sig sluta med sitt älskade program under 2021. Hon kände att hon ville testa på andra grejer och gärna hemma i Stockholm nära familjen.

– Så jag sa upp mig själv, det var inga konstigheter med det. Men många tyckte att det var förvånande, men man måste fatta beslut som är bra för en själv, säger Suzanne.

Annons

Och hon hyllar verkligen kollegorna som hon erkänner att hon saknar.

– Jag saknar mina arbetskamrater och alla intervjugäster, men jag saknar inte resorna på 130 mil i veckan, säger hon och skrattar.

Let´s Dance-resan

Nu har det gått två år sedan Suzanne slutade på "Fråga doktorn" men hon har inte suttit sysslolös för det. 2022 släppte hon sin egna bok "Livet efter 60", där hon diskuterar olika teman i livet, exempelvis kärlek, vänner och jobb.

Samma år som hon sa upp sig från "Fråga doktorn" medverkade hon även i ett annat känd program, nämligen Let´s Dance. Och hon berättar att det var en upplevelse för livet då hon hamnade i ett riktigt "kanongäng".

Suzanne Axell
Suzanne älskade att vara med i Let´s Dance på grund av alla härliga människor.

– Vi blev vänner hela gänget och jag har extra kontakt med bland annat min danspartner Tobias Bader. Men den energin och glädjen alla visade mig gör mig helt varm i kroppen, säger Suzanne.

Annons

"Måste göra sig själv glad också"

Och trots att Suzanne varit med i lite program här och där saknar verkligen fansen henne i TV-rutan, vilket de gärna berättar för Suzanne.

– Det är väldigt rörande, folk är så snälla. Jag kan möta folk på stan som säger så fina saker om mig och "Fråga doktorn". Det är väldigt roligt att tittarna tycker om det men man måste också förstå att man inte bara kan göra andra glada utan man måste göra sig själv lite glad också.

Och efter alla år på "Fråga doktorn" väljer hon nu att ta vara på livet och stunderna man har med familjen.

– Livet går fort, man genomgår en resa och man lär sig mycket. Vänner försvinner och då är det bra att tänka på det som är roligt och göra det man mår bra av.

Kommer hon återvända till "Fråga doktorn"?

Nu väljer hon att hålla dörrarna öppna för nya roliga äventyr och vill bara njuta av livet och vad det har att erbjuda. Hon berättar att hon har fått flera roliga jobberbjudanden och tackar gärna ja till det hon tycker är kul och har tid för. Men den stora frågan är om hon skulle kunna återvända till "Fråga doktorn" och hon svarar:

Suzanne Axell
Suzanne Axell håller dörrarna öppna för roliga projekt i framtiden.

– Jag håller alla dörrar öppna till det som är roligt och bra, jag vill varken säga ja eller nej. Men jag ska försöka göra det som är roligt och är öppen för alla förslag. Jag säger mer ja till roliga saker och det kan innefatta allt möjligt.

Så om vi kommer kunna se Suzanne i TV-rutan i framtiden råder det inga tvivel om, men om det är i "Fråga Doktorn" eller något annat roligt projekt hon tar sin an kan bara framtiden utvisa.

Annons