Suzanne Axell berättar om hemska olyckan

Suzanne Axell

Suzanne Axell öppnar upp sig om den otäcka olyckan på Instagram.

Allt om Suzanne Axell!
0:46

Efter reklamen: Allt om Suzanne Axell!

(0:46)

Slå på ljud

Journalisten och programledaren Suzanne Axell, 66, ledde tv-programmet Fråga doktorn i SVT i över 18 år.

Efter 36 säsonger och 617 avsnitt sa hon farväl till programmet och det går att anta att hon lärde sig ett och annat under tiden hon ledde långköraren.

Kanske kom den kunskapen till nytta när olyckan var framme för en kort tid sedan. Nu berättar Suzanne om den obehagliga händelsen i ett inlägg på Instagram.

Suzanne Axell är utsedd till hedersdoktor

Suzanne kanske inte har någon läkarutbildning men hon kan ändå stoltsera med titeln "doktor".

Karolinska Institutet utsåg nämligen henne till hedersdoktor år 2018 med motiveringen att hon gjort stora insatser för institutets intresseområden.

"Programmet, som varje vecka har drygt en miljon tittare, sprider genom tittarfrågor, reportage och intervjuer, kunskap om medicinska frågor och aktuell forskning", skrev Karolinska Institutet i ett pressmeddelande vid tiden.

Suzanne Axells mamma i olycka

Suzanne har delat med sig av ett inlägg på Instagram där hon berättar att hennes mamma, Anita, 87, nyligen varit med om en olycka. I maj i år ramlade Anita och bröt lårbenet.

Lyckligtvis har Suzanne funnits vid hennes sida och tagit hand om henne under den svåra tiden.

"Mamma Anita 87,ramlade och bröt lårbenet i maj,det var tufft. Vi ville inte att hon skulle vara ensam hemma. Men man får jobba som anhörig. Fn gör jag och syrran sex duktiga hemtjänstares jobb..." , skriver Suzanne Axell under en bild på sig själv och Anita och fortsätter:

"Nu när valfläsket börjar synas och höras kan vi som fortfarande orkar kanske sända en tanke till alla de gamla som sitter ensamma hemma i Midsommartid och hela sommaren. Och som skulle vara glada att se solen och blå himmel. Roslagshälsningar i 30'gradig värme och blå himmel

Midsommardagshälsningar!

PS I em får mamma jordgubbstårta 😉” (sic!)

Vilken tur att Anita har en så omhändertagande dotter som dessutom har erfarenhet av medicinska frågor. Vi hoppas att hon kryar på sig snart.

Suzanne Axells ilska mot vården – efter händelsen med mamman

Foto: TT, Instagram/suzanneaxell