Suzanne Axell ryter ifrån – efter den känsliga frågan om Let's Dance

Tobias Bader och Suzanne Axell

Suzanne Axell gav svar på tal efter att ha fått en känslig fråga om Let's Dance.

Slå på ljud

Suzanne Axell gör succé i årets upplaga av Let's Dance.

Många känner henne från SVT-pansarkryssaren Fråga doktorn, som hon programledde i arton år innan sitt plötsliga avhopp i mars.

Nu har hon sadlat om till dansare och fyrar av både tango och cha cha tillsammans med danspartnern Tobias Bader.

Suzanne Axell ger svar på tal på känslig fråga om Let's Dance

Suzanne Axell och Tobias Bader

Suzanne Axell och Tobias Bader – vilket radarpar!

I en intervju med Aftonbladet har Suzanne berättat om den fysiska förvandling som hon har genomgått tack vare Let's Dance.

– Tack vare Tobias Bader har jag fått bättre hållning. Jag har fått bort en del av våra taskiga journalistmuskler, där vi sitter framåtlutade över en dator, så vi blir alldeles för korta i musklerna. Det har gått vrålsnabbt, säger hon i intervjun.

– Nån kväll vill man väl vara en soffpotatis och sitta framför tv:n som nån sir Väs på julafton och se ett nytt avsnitt av BBC:s ”Belgravia”. Men jag gillar att simma väldigt mycket så jag tror att kommer att forsa fram som en liten glad ål efter det här fantastiska äventyret i sommar.

I samma intervju får Suzanne en fråga som kan sägas vara av känslig natur. I och med att Janne Josefsson åkte ur Let's Dance efter första avsnittet är 65-åringen numera programmets äldsta deltagare.

"Tänker väldigt sällan på ålder"

Men Suzanne avfärdar att det ska utgöra något som helst hinder för henne.

– Sverige består inte av 25-åringar så jag hoppas att de äldre röstar. Jag tänker väldigt sällan på ålder utan vi går ut och gör vår grej och förhoppningsvis duger det. På stan har alla möjliga hojtat och sagt att de hejar så det känns som att vi har lite grann av folkets kärlek med oss, säger hon.

Och det har hon verkligen rätt i!

LÄS MER: Sanningen bakom Suzanne Axells avhopp från Fråga doktorn

LÄS MER: Tobias Bader efter Suzanne Axells beteende i Let's Dance