Suzanne Axells dolda privatliv med sambon Jörgen – så träffades de

suzanne axell med sambon Jörgen

Suzanne Axel lever sedan 35 år tillbaka med sambon Jörgen. Nu berättar tv-profilen om hur de träffades och om deras vardag tillsammans.

Suzanne Axel, som nyligen gjorde succé i Let's Dance och som länge programledde Fråga doktorn i SVT, har varit sambo med sin Jörgen i över 35 år.

Hemligheten bakom det lyckliga förhållandet har tv-profilen tidigare beskrivit som att de släpper varandra fria.

– Vi träffades här ute på landet i Roslagen. Vi är väldigt olika på ett sätt, men lika på ett annat. Vi släpper varandra fria, har hon tidigare sagt till Expressen.

LÄS MER: Sanningen bakom Suzanne Axells avhopp från Fråga doktorn

Just att vara fria tillsammans är också det som gjort att de har kunnat hålla ihop så länge, enligt Axell.

– Man ska vara en självständig individ, inte förlita sig på att killen tvättar bilen och sköter ekonomin medan tjejen gör inomhussysslor. Var två individer som klarar er var för sig, men som väljer att vara tillsammans. Vi är två hyfsat snälla människor. Snällhet och kamratskap är underskattat, har hon tidigare sagt till tidningen.

Suzanne Axells dolda privatliv med sambon Jörgen

Trots att paret mestadels är lyckliga tillsammans finns det en del saker som hon stör sig på.

– Sedan kan jag bli sur på honom, som att han inte dammsuger. Då tog jag en städhjälp, vit, och förklarade att räkningen skulle skickas till Jörgen. Min gamla chef Amelia Adamo lärde mig att man antingen får acceptera saker eller göra något åt dem. Hon har rätt.

"Vi kan inte stänga in varandra"

Efter 35 år tillsammans har paret även kommit fram till flera beslut som gör att de ständigt är på en bra plats tillsammans.

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

– Ibland vill han ut och segla, typ i fyra veckor och det tycker jag är kul. Då gör vi grejer var för sig. Vi kan inte stänga in varandra utan vi får istället tid för oss själva på varsitt håll, har Suzanne Axell tidigare sagt till Nöjeslivet.

Foto: TT