Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Suzanne Axells ilska mot unga kvinnors utseendefixering: "Är så förbannat trött"

11 aug, 2021, 12:00 
AvIndra Nordemar

Suzanne Axell, 65, är trött på att många ständigt strävar efter perfektion. Nu riktar hon kritik mot ytligheten i samhället.

Annons
Allt om Suzanne Axell!Brand logo
Allt om Suzanne Axell!

Efter att ha pendlat 65 mil till jobbet varje vecka i 18 år valde Suzanne Axell att avsluta programledarrollen i "Fråga Doktorn". Journalisten ville testa sina vingar i nya äventyr, men att det skulle bli Let's Dance som blev nästa steg, det trodde hon inte.

– Jag trodde aldrig att TV4 skulle höra av sig. Jag kan ju inte likt 23-åringarna vrida mig som en orm i Let's Dance, men får jag ett erbjudande där jag kan vara förebild för andra mulliga tjejer, som inte tror att de duger, då ska jag väl tacka ja! Och vara modig, har hon sagt i en intervju med Svensk Dam.

Suzanne Axell om att våga: "Man kan inte fega i livet"

Suzanne åkte ut i det fjärde avsnittet i årets upplaga av dansprogrammet. Men det var många som hejade på henne och därefter har hon hyllats för sin medverkan.

– Jag tycker det är viktigt att vi ställer oss upp och faktiskt ser när någon försöker. Man kan inte fega på allt i livet. Åker man ut så gör man. Jag har väl aldrig slängt i väg en pasodoble, berättar hon för Expressen.

Annons

Suzanne Axells ilska mot utseendefixering

Den inställningen är något hon tycker det finns för lite av i dagens samhälle. Hon menar att profiler på sociala medier lägger mestadels av sitt fokus på det ytliga, vilket bidrar till att unga kvinnor tar efter dem.

– Man ska hela tiden se perfektion. Den är jag så förbannat trött på. Människor kan vara bra på en grej och dålig på en annan grej. Det gör mig inte till en sämre människa. Man gnäller när man är 26 år: ”åh, jag har fått en rynka” och så ska man göra nåt åt det. Jag hade en kompis som dog i cancer när hon var 31 år, så jag tycker man ska vara fantastiskt glad att man får hänga kvar, säger hon och fortsätter:

– Det verkar finnas ett sug efter att tjejer ska våga ta för sig lite mer. Influencers i all ära, men jag tycker att det är kul när man använder huvudet också. Allt behöver inte handla om utseendet.

Foto: TT

Annons