Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Suzanne Axells sorg efter svåra olyckan i familjen – därför hoppade hon av

23 sep, 2021, 19:03 
AvIndra Nordemar

Suzanne Axell är en tittarfavorit men plötsligt valde hon att hoppa av Fråga doktorn. Nu berättar hon om den tragiska händelsen som fick henne att bestämma sig.

Annons
Allt om Suzanne Axell!Brand logo
Allt om Suzanne Axell!

Suzanne Axell valde tidigare i år att tacka för sig som programledare i det populära programmet Fråga doktorn i SVT. Hon hann göra hela 617 program under 18 år, och till slut tröttnade hon på att konstant pendla 130 mil tur och retur till jobbet.

Men det är inte hela sanningen bakom hennes avhopp, utan en händelse i familjen fick henne att tänka på allt hon går miste om i livet genom att spendera större delen av livet på ett tåg.

Suzannes Axells mammas fallolycka – klamrar och spikar

I en intervju med Aftonbladet berättar Suzanne om en allvarligare orsak till hennes plötsliga karriärbeslut.

– Mamma hade en fallolycka här i december och jag började fundera på vad jag lägger tiden på. Jag hinner inte med de människor som står mig närmast.

Suzannes mamma är snart 86 år fyllda. Och när Suzanne och systern en dag åkte hem till sin mamma för adventskaffe låg hon på golvet och kunde inte resa sig. Hon hade då snubblat på en mattkant.

Annons

– Men hon hade fantastisk tur mitt i all otur. Hon fick en av S:t Görans skickligaste kirurger och var uppe och gick redan dagen efter operationen. Hon fick en fraktur på höften så de satte in fyra-fem rejäla klamrar och spikar. Jag är så tacksam och ödmjuk inför dem mamma mötte i vården.

Suzanne Axell om livsbeslutet: "Filosofiska tankar"

Numera behöver inte Suzanne befinna sig flera mil ifrån sin mamma, som hon står väldigt nära.

– Jag bor i innerstan och kan nu gå till mamma och fika i stället för att sitta och vänta på ett tåg som inte kommer så det är lite filosofiska tankar som har kommit in.

Foto: TT

Annons