Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Suzanne Reuter kritiseras efter agerandet "Olämpligt"

18 dec, 2022, 09:23 
Suzanne Reuter
Foto:

Får kritik efter agerandet. "Olämpligt" menar kollegan Jan Scherman.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Allt om Suzanne Reuter!Brand logo
Allt om Suzanne Reuter!

Suzanne Reuter är en av Sveriges mest folkkära och bekanta skådespelare.

Hon är som allra mest känd för sina roller i humorserier som "Svensson Svensson" och "Reuter och Skoog" och "Lorry".

Under senaste tiden går det att se Reuter ofta i rutan. Hon är nämligen en av de skådespelare som är med i ICA–reklamerna.

Det blev mycket snack och spekulationer när det stod klart att två nya skådespelare skulle börja göra reklam för ICA. Det var Suzanne Reuter och Björn Källman som tagit sig an uppdraget.

Visste du? ICA tjänade otroligt på att anställa de nya skådespelarna. Under det tredje kvartalet av 2021 hade de ökat sin omsättningen med 2,2 procent, till 32 miljarder kronor.

Snacka om succé!

Aktuell med nya SVT–serien

Just nu är Suzanne aktuell med nya SVT–serien "Äntligen". Komediserien i fyra delar handlar om några vänner som försöker hemlighålla sin väns död eftersom han ska få Nobelpriset i ekonomi. Serien har premiär juldagen.

Annons

Det är med gamla kollegorna, Lorry–gänget, som skådespelaren gör serien med.

Samtidigt som serien har premiär fortsätter ICA–reklamerna att rulla på grannkanalen TV4.

Har fått tillåtelse att fortsätta med ICA

SVT har ett regelverk som stoppar ”företrädare och medarbetare” från att ta kommersiella uppdrag medan de medverkar i public service. Det gäller även externa ”uppdragstagare” som inför att de syns i SVT inte får göra reklam under en ”karensperiod” före och efter programmen.

Men Suzanne Reuter har fått klartecken att fortsätta att medverka i reklamfilm medan ”Äntligen” sänds.

– Det har de (SVT) inte sagt någonting om. Men jag vet att de (Ica) har diskuterat om det ska gå samma kväll och då kanske de väljer någon annan film. Men jag har inte tänkt på det, har Reuter sagt till TT.

Suzanne Reuter
Flera projekt på en gång. Nu kritiseras skådespelaren.

Får kritik av SVT–kollegan: Efter reklamjobbet

Jan Scherman har varit VD för TV4 och har även jobbat på SVT i många år. Han ser kritiskt på att Suzanne tillåts medverka i båda projekten.

Annons

– För publiken visar hon upp sig samtidigt på två helt olika sätt. Dels i ett strikt kommersiellt sammanhang och dels i ett företag som till alla delar även när det gäller underhållning och nyhetsförmedling ska vara oberoende. Hur ska man förstå de dubbla rollerna? Det är en ganska enkel princip, menar Scherman.

TT har sökt ansvariga chefer på SVT som inte har velat ställa upp på en intervju. I stället återkommer SVT:s presschef Camilla Hagert med en skriftlig kommentar:

”Det är skillnad på att vara en programledare som representerar SVT under en längre tid och på att vara skådespelare i en enstaka serie. I det här fallet är Suzanne Reuter en av flera medverkande och hon förknippas inte med SVT som profil. Detta är alltså helt förenligt med våra publiceringsregler”.

Foto: TT

Annons