Suzanne Reuters har en hemlig uppgörelse md Ica – som tittarna aldrig får se

Suzanne Reuters hemliga uppgörelse med Ica där hon spelar Ica-Stina

Suzanne Reuter var ett av två stora namn som var med i nylanseringen av Ica-reklamen. Tillsammans med Björn Kjellman, som spelar Ica-Stig, axlar hon nu rollen som Ica-Stina. Men det finns en hemlig uppgörelse bakom Suzannes anställning i reklamfilmen.

Slå på ljud

Suzanne Reuter, 69, är en av våra mest folkkära skådespelare. Hon har sysslat med humor, som en del av ”Lorrygänget”, och haft uppmärksammade roller i allvarliga tv-dramor som Vår tid är nu. Men sedan några månader tillbaka syns Suzanne i ett helt nytt sammanhang. Nu spelar hon nämligen Ica-Stigs syster, Ica-Stina, i matjättens omtyckta reklamfilmer – som har rullat 20 års tid.

LÄS MER: Därför blev Suzanne Reuter Ica-Stina – sanningen bakom

Men alla detaljer kring Suzannes medverkan syns såklart inte utåt, mot tv-tittarna. Det finns bland annat en hemlig uppgörelse mellan skådespelaren och matjätten. Det avslöjar nu Ica för Nöjeslivet.

Suzanne Reuters hemliga kontrakt med Ica

”Vi har en löpande och öppen dialog med alla involverade om antal reklamfilmer man ska medverka i utifrån tillgänglighet, ersättningar och vilka uppgifter vi tar oss an i de olika reklamfilmerna”, skriver Icas pressansvariga Gabriella Ohlzon till Nöjeslivet.

Denna uppgörelse innebär också att det har bestämts hur länge Suzanne ska medverka i reklamfilmerna.

”Både Björn och Suzanne är kontrakterade för en överskådlig tid för sin medverkan i ICA-Stig konceptet. Detaljerna i detta kontrakt är inget vi diskuterar externt”, säger Gabriella Ohlzon.

Suzanne Reuters svar efter kritiken mot Ica-reklamen

I samband med att det blev känt att Suzanne och Björn var den nya "Ica-duon" ställde Suzanne upp på en intervju med P4. I intervjun fick hon bland annat frågan om hon som skådespelare inte känner att det är skamligt att göra reklam.

LÄS MER: Hans Mosesson om Björn Kjellman som Ica-Stig

– Det här har jag rätt att göra och jag kommer att göra det bra.

– Det passar mig som fyller 69 år. Det här blir perfekt för mig just nu. Dessutom kan man tjäna pengar, som alltid är bra att ha när man blir äldre. När man ska in i pensionsåldern, svarade Suzanne då.

Björn Kjellman var något mer tveksam när byrån bakom Icas reklamsåpa ringde.

– Jag gick på möte med dem och fick ställa alla frågor jag hade: Vad innebär det? Hur beter man sig? Vad förväntas av en? Sen fick jag tänka lite på det och sen sa jag ja, säger han till Aftonbladet.

Foto: TT, Ica