Suzanne Sjögren med attack på Ola Wenström: "Betett sig förkastligt"

Suzanne Sjögren och Ola Wenström

Ola Wenström får kritik från flera nuvarande och tidigare medarbetare – däribland Suzanne Sjögren.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 20?
Slå på ljud

Ola Wenström har länge varit ett bekant ansikte för alla sportälskare. Han fick sitt genombrott i TV4 och gick vidare till Nent Group, där han bland annat sänts OS och den engelska ligafotbollen.

Men tidigare i år kom så beskedet: Ola och Nent hade, efter tretton år, valt att gå skilda vägar.

Nu har Expressen, i en lång och granskande artikel, grävt i bakgrunden till beslutet. Enligt flera personer som tidningen pratat med lider Ola av samarbetssvårigheter, speciellt när det gäller kvinnliga kollegor.

Suzanne Sjögren och Ola Wenström

Suzanne Sjögren riktar mycket hård kritik mot Ola Wenström.

TV-profilen Suzanne Sjögren är en av dem som vittnar om detta.

– Ola var på krigsstigen redan 2005 på TV4 när man satsade på att rekrytera kvinnor på viktiga positioner i huset och jag minns det som att han tyckte att det rådde omvänd diskriminering. Jag trodde verkligen att han hade kommit längre än så. Som han har betett sig stundtals är förkastligt, säger Suzanne till Expressen.

"Målat upp det som att han är jordens främsta feminist"

En tidigare medarbetare, som inte namnges i artikeln, ger en liknande bild.

– Det är som att han tycker att vi kvinnor kvoterats in på ett jäkla bananskal medan han själv fått kämpa hårt för karriären. Allt samtidigt som han målat upp det som att han är jordens främsta feminist eftersom han har två döttrar och en fru, säger medarbetaren.

Samtidigt har Ola också sina försvarare. Expressen har fått tag på ett internt mejl där 35 frilansmedarbetare protesterar mot beslutet att släppa programledarveteranen.

Svensk Damtidning har sökt Ola Wenström för en kommentar. Hans enda uttalande i Expressen-artikeln är ett mejlsvar med följande formulering:

"Min ledstjärna i livet och även i yrket är att absolut inte göra någon som helst skillnad på män och kvinnor, olika hudfärg och ursprung, sexuell läggning eller religiös tillhörighet. Just detta, att behandla alla lika och schyst, har jag stått upp för under mina 13 år inom det här företaget. Allt mitt fokus har varit att göra jobbet i offentligheten så bra som möjligt och samtidigt värnat om min familj, fru och två vuxna döttrar."

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen

LÄS MER: Skandalerna, bråket och kaoset i Nyhetsmorgon

LÄS MER: Kärlekskarusellen i societeten – alla har varit med alla