Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Sven Melanders miljonregn – sambon lämnas utanför arvet

Sven Melanders miljonregn – sambon lämnas utanför arvet

Alice Åkerblom får inte ta del av pengarna. Foto:

Hans Shimoda/TT
Barnen delar på Sven Melanders miljoner.
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022
0:45

Efter reklamen: Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

(0:45)

Slå på ljud

För fyra år sedan drabbades folkkära journalisten och tv-personligheten Sven Melander av lymfom. Han blev därefter friskförklarad efter en svår operation och cellgiftsbehandling.

Men bakslaget lät inte vänta på sig och senare fick han cancer i matstrupen. Under sin kamp mot sjukdomarna var Melander ambassadör för Cancerfonden.

Tidigare i år bekräftade hans familj att Melander hade gått bort, 74 år gammal.

”Vi är tacksamma för allt det stöd och omtanke som visats både honom och oss under den här tiden. Pappa hade in i det sista nära till skratt och var nyfiken på både människor och världen. Vi hoppas att det är så han kommer att minnas och vi är glada och stolta över de avtryck han gjort i många människors liv. Vi saknar honom redan och önskar att vi får sörja honom ifred”, sa hans son Victor i ett uttalande enligt Aftonbladet.

Folkkära tv-profilen syns plötsligt i TV4 igen – märkliga beteendet rör upp känslor

Sven Melander har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han har varit tv-chef och vunnit Kristallen. Senare blev han även komiker och skådespelare.

Sven Melanders miljonregn – sambon lämnas utanför

Nu skriver Expressen att han har samlat på sig tillgång på totalt 8,4 miljoner kronor. Bland annat utgörs förmögenheten av två fastigheter på Värmdö utanför Stockholm. Melander har även bolaget Tackförkaffet AB som värderas till fyra miljoner kronor, enligt bouppteckningen. Pengarna kommer att fördelas på de tre barnen.

”All övrig kvarlåtenskap ska tillfalla mina bröstarvingar med full äganderätt till lika fördelning dem emellan. Vad bröstarvinge eller annan kan komma att ärva efter mig ska utgöra dennes enskilda egendom såväl i äktenskap som vid upplösning av samboförhållande”, står i testamentet, enligt tidningen.

Det betyder i sin tur att varje barn får 2,8 miljoner. Sambon Alice Åkerblom kommer att lämnas utanför arvet. Samtidigt är Alice förmånstagare för Sven Melanders pensionsförsäkring, vilket ger henne 10 000 kronor varje månad i tio år. Totalt kommer hon att få 1,2 miljoner.

Så ser "Lilla Anna" från klassiska Sven Melander-scenen ut i dag

Sambons ord efter Sven Melanders död: "En outgrundlig sorg och saknad"