Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sven Wollters okända dotter Lina – överraskar alla!

16 mar, 2022, 15:00 
Jacob Johannesson
Sven Wollter.

Sven Wollter har en okänd dotter. Bilderna på henne överraskar alla!

Annons
Sven Wollter om döden i Réenes brygga: "Kan inte fly"Brand logo
Sven Wollter om döden i Réenes brygga: "Kan inte fly"

Sven Wollter dog i sviterna av covid-19 under slutet av 2020. En av vår tids stora svenska skådespelare, med paradroller i "Raskens", "Mannen på taket" och "En sång för Martin" (för att nämna några), hade då gått ur tiden.

Men hans arv lever vidare. Under sin livstid fick Sven Wollter fem barn, tre döttrar och två söner. Den mest kända är Stina Wollter, 56, som Sven fick tillsammans med teaterkritikern Annie Jenhoff. Stina syns ofta i debatten och är otroligt folkkär. Hon kan tituleras på många olika sätt, men främst som programledare i radio, sångare och textförfattare.

Stina Wollter syster Ylva avled tragiskt bara dagar före sina 30-årsdag efter ha kämpat mot ätstörningar under en längre tid. Stina pratade om sin systers död under Sommar i P1.

Sven Wollters okända dotter Lina

– Visst är det hemskt tungt att se henne. Visst är det skrämmande vad hennes kropp får uthärda, och visst har jag det välbekanta 'rädd-suget' i magen. Det är en del av min anatomi. En konstant på-signal eftersom telefonen kan ringa närsomhelst och meddela att hon än en gång har hamnat i koma, fått kramper, slagit sig, fått hjärtstillestånd eller så ringer hon och gråter, sa hon.

Lina Wollter.
Lina Wollter.

Men vad som inte många vet är att Sven fick ytterligare en dotter som har hållit sig undan rampljuset. Tillsammans med skådespelaren Evabritt Strandberg fick han Lina Wollter. Men även hon har gjort framträdanden på scenen. Tillsammans med sin pappa Sven uppträdde hon i pjäsen "Cabaret för hemlösa" på Norrbottenteatern. Många trodde sig ha koll på Wollter-familjen. Men många förvånas över att se Lina i dagens ljus.

Annons

– Jag visste inte om hon fanns, skriver en användare.

– Hmm, jag hade inte hört talas om henne, har en annan kommenterat.

Sven Wollter fick även sönerna Karl och Magnus. Den förstnämnde följde sina fars fotspår och blev teaterregissör efter att ha fått sin utbildning på det Dramatiska institutet.

Foto: TT.

Annons