Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Svenska kändisarna som har erkänt att de varit otrogna: "Gjort sånt som inte är okej"

26 nov, 2022, 13:00 
AvLinus Brännström
Svenska kändisar som erkänt att de varit otrogna

En fjärdedel av alla svenskar har varit otrogna. Det gäller såklart också våra kändisar – många av dem har dessutom tvingats erkänna sina snedsteg offentligt.

Annons
Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!Brand logo
Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!

Det är förstås ingenting som man vill bli utsatt för eller utsätta någon annan för. Men trots allt är risken stor att man någon gång antingen bedrar sin partner eller att man själv blir bedragen.

Undersökningar har visat att så många som 25 procent av svenskarna är otrogna någon gång under sina liv.

Det här drabbar förstås också kändisar – kanske i ännu högre grad än ”vanligt folk”, något som kan förklaras med mycket resande, turnéer och sena efterfester efter konserter och föreställningar.

Många kändisar har också erkänt att de varit otrogna. Folkkäre polisprofessorn och författaren Leif GW Persson har till exempel berättat att han var otrogen i sina två första äktenskap.

”Jag är otrogen på ett sätt som antar närmast rutinmässiga former och sannolikt är det ännu ett sätt för mig att manifestera mina yrkesmässiga framgångar”, förklarar han själv den perioden i sitt liv i självbiografin Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv.

Leif GW Persson med sin nuvarande hustru Kim.

I TV4-programmet Hellenius hörna berättade Leif GW Persson 2016 att han är en betydligt bättre make i dag. 2003 gifte han sig för tredje gången, med Kim Persson, och det äktenskapet håller än i dag.

Annons

– Bland annat har jag slutat ljuga, sa han till programledaren David Hellenius.

När Hellenius frågade GW om vad han brukade ljuga om i sina tidigare äktenskap svarade han:

– Det är det där vanliga som man brukar ljuga om när man inte kan sköta sin relation.

– Du vänstrade lite, frågade Hellenius.

– Ja det är klart, inte lite. Det gjorde jag och det var väl inget bra, svarade Leif GW Persson.

Agneta Sjödin har berättat att hon var otrogen när hon var yngre.

Agneta Sjödins och Pernilla Wahlgrens bekännelser

Flera tv-profiler och artister har genom åren också bekänt att de varit otrogna. Bland annat TV4-stjärnan Agneta Sjödin, som genom åren haft relationer med kända män som Niklas Strömstedt och Martin Lamprecht.

I en intervju med Aftonbladet berättade hon om sitt snedsteg:

Annons

– Ja. När jag var yngre. Han fick reda på det. På något sätt kom det fram. Jag lärde mig en läxa och insåg att jag aldrig mer skulle vara det.

Pernilla Wahlgren lever numera med Christian Bauer.

Även Pernilla Wahlgren, som varit gift med Emilio Ingrosso och numera lever med Christian Bauer, har berättat att hon vänstrat.

– Ja, det har jag. Och det är ju inte bra. Men jag har inte behövt konfrontera någon med det. Det upptäcktes aldrig. Men visst, jag har gjort sådant som inte är helt okej. Samtidigt tänkte jag ”kommer det här fram så kommer jag skämmas och be om ursäkt”, har Pernilla Wahlgren berättat för Expressen.

Maria Montazami har berättat om den tuffa tiden i äktenskapet med Kamran.

Svenska Hollywoodfruar-stjärnan Maria Montazami har i sin tur berättat att både hon och maken Kamran var otrogna under en period då de gick igenom en svacka i äktenskapet.

Annons

– Det var så fjantigt och dumt och betydde ingenting. Vi har varit tillsammans i så många år så det där är det sista vi vill tänka på eller bry oss om. Men jag tycker det var ganska modigt av oss att vara ärliga mot varandra, har Maria Montazami berättat för Aftonbladet.

Casper Janebrinks otrohet resulterade i barn och skilsmässa

Det är den senaste otrohetsaffären som verkligen skapat stora rubriker i nöjesvärlden – Arvingarnas frontman Casper Janebrink meddelade tidigare i år att han och hustrun Helena Janebrink skiljer sig efter 20 år.

Casper Janebrink blev nyligen pappa igen – den här gången med nya flickvännen Therese Andersson.

Sedan kom nyheten om att Casper väntar barn med nya kärleken Therese Andersson – i slutet av september kom parets son, han föddes sju månader efter att Casper berättat att han och Helena skulle gå skilda vägar.

Annons

– Vi hade träffats ganska länge bakom kulisserna och det är förstås alltid fel att göra så, har Casper Janebrink berättat för Aftonbladet om relationen med Therese.

Casper Janebrink med exfrun Helena.

Han sa samtidigt att han trodde att han och Helena hade skiljt sig, även om han inte hade träffat någon annan.

– Jag tog upp det redan förra sommaren. Då ville jag skilja mig, men kände att jag behövde ta det en vända till för att se om jag tänkte rätt. Men efter två eller tre månader kände jag att det inte fungerade. Jag hade redan tagit ett steg för långt, förklarade Casper för tidningen.

Helena Janebrink har berättat om sina känslor i en intervju med Hänt:

– Du vet, efter så här många år… Det känns som att jag fått en kniv i hjärtat. Det är klart att det gör ont, det är klart att det skär i hjärtat. Självklart känner jag en stor tomhet och besvikelse.

Annons

Måns Zelmerlöw gick i terapi för sin otrohet

Måns Zelmerlöw har varit i flera uppmärksammade relationer genom åren – inte minst med Marie Serneholt. Samtliga förhållanden har dock kraschat och i podcasten Värvet berättade Måns 2014 om att han varit otrogen flera gånger genom åren.

– Jag har ju tyckt att det varit kul att få bekräftelse av kvinnor. Och det har varit svårt att kombinera med ett förhållande. Det är någonting jag blivit mycket bättre på. Men jag har ju varit otrogen flera gånger. Då ska man inte vara i ett förhållande, sa han till Kristoffer Triumf i podden.

Måns Zelmerlöw är numera lyckligt gift med Ciara Zelmerlöw.

Han berättade då också han börjat gå i terapi.

– Vi sitter mest och pratar om frågor som kommer upp i mitt huvud. Även för att få bukt med mitt bekräftelsebehov och få bukt med att jag är en ja-sägare, sa Måns Zelmerlöw i Värvet.

Annons

I dag är Måns Zelmerlöw lyckligt gift med Ciara Zelmerlöw som han har två barn tillsammans med. I TV4-programmet Tillsammans med Strömstedts berättade han i fjol om hur han nu ser på åren med otrohet.

– När man ser på det i efterhand så tror jag att det handlar om att jag bara inte var redo för ett förhållande då. Jag tror att jag kände att... Nä, jag var bara inte där än, sa han till Niklas Strömstedt i programmet.

– Det blev väldigt tydligt när jag träffade Ciara, att det kom en punkt, trots att jag turnerat sedan dess så är det liksom inga problem.

Efva Attling lämnade Niklas Strömstedt för Eva Dahlgren.

Niklas Strömstedt har i sin tur blivit bedragen. I mitten av 1990-talet lämnades han av dåvarande hustrun Efva Attling som inlett en relation med Eva Dahlgren, som hon numera är gift med.

Annons

– Jag gick ut och satte mig i bilen och bara körde. Alldeles tom, alldeles full. Livrädd för framtiden så klart, har han berättat i Sommar i P1 om när han fick veta att Efva blivit förälskad i Eva.

Jonas Bergström bedrog prinsessan Madeleine

En av de otrohetsaffärer som fått allra störst följder är utan tvekan skandalen som inträffade i kungahuset i april 2010. Norskan Tora Uppstrøm Berg gick då ut och berättade att hon tillbringat en natt i Åre med Jonas Bergström – som året före hade förlovat sig med prinsessan Madeleine.

Jonas Bergström och prinsessan Madeleine skulle gifta sig.

– Jag hade en affär med Maddes fästman i fjol – vi var intima, ­sa hon till norska Se og hør.

Även om Jonas Bergström aldrig pratat offentligt om vad som egentligen hände talade efterspelet sitt tydliga språk.

Annons

Bara några dagar efter att Toras berättelse tapetserats på löpsedlar över hela landet meddelade hovet att förlovningen brutits:

”Efter moget övervägande har Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström fattat ett gemensamt beslut att gå skilda vägar. De har kommit fram till att det bästa för dem är att de går vidare på var sitt håll.”

Jonas Bergström är i dag gift med Stephanie Bergström, tidigare af Klercker.

Prinsessan Madeleine lämnade landet och flög till New York – där hon så småningom träffade sin make Chris O'Neill. Jonas Bergström gick sedan vidare och inledde en relation med Madeleines nära vän Stephanie af Klercker – en vänskap som då gick om intet.

Jonas och Stephanie är i dag gifta och har tre barn tillsammans.

Christer Sjögrens och Lotta Engbergs omtalade affär

Nyheten skakade Dansbandssverige i början av 1990-talet – Vikingarnas frontman Christer Sjögren och Lotta Engberg hade en affär.

Annons

De båda sångarna föll varande när de jobbade tillsammans, trots att de båda var gifta. Christer Sjögren erkände så småningom i en intervju med Expressen att han och Lotta hade ett förhållande och berättade att hans hustru Birgitta flyttat ut.

Samtidigt skilde sig Lotta Engberg från maken Anders Engberg.

Lotta Engbergs och Christer Sjögrens affär i början av 90-talet är en av Sveriges mest omtalade.

I sin självbiografi Får jag lov berättar Christer Sjögren om den omskakande tiden.

”I dag är jag är inte stolt över mina lögner. Men då var förälskelsen så stark att jag inte drog mig för att både bedra min hustru och ljuga. Birgitta förstod väl att något var lurt och 31 januari när jag just hade ha en spelning med Lotta ställde Birgitta en rak fråga: 'Vad håller du på med?' Birgitta spände ögonen i mig och tog ett steg närmare. 'Tror du inte jag förstår att du har en annan? Det är Lotta, va? Lotta, jävla fyra bugg Engberg!' Jag stod tyst och skamsen, tryckt mot väggen. Vilken mes jag varit som inte varit ärlig mot Birgitta. Det är ju illa nog att vara otrogen, men alla dessa lögner som jag hittat på”, skriver han i boken.

Annons

Men det höll inte mellan de båda dansbandsstjärnorna och Christer och Birgitta hittade tillbaka till varandra. I dag är alla parter vänner.

– Det är kanske enkelt att säga att tiden läker alla sår men i det är fallet så är det nog så. Det är så längesen och vårt förhållande började arbetsmässigt, och vi sjöng några duetter ihop i slutet på 80-talet. Och det fungerar fortfarande väldigt bra, har Christer Sjögren sagt till GT.

Lena Ph: Per Holknekt ”bröt äktenskapslöftena”

De var ett av Kändissveriges absolut hetaste par – artisten Lena Philipsson och Odd Molly-grundaren Per Holknekt gifte sig 2010 och syntes jämt och ständigt i tidningarna.

Men äktenskapet höll bara två år innan det kraschade totalt.

– Det har uppdagats att Per brutit mot äktenskapslöftena en längre tid och jag ser därför ingen annan utväg än skilsmässa. Jag är oerhört ledsen, sa Lena Philipsson i ett uttalande i juni 2012.

Lena Philipsson ansökte om skilsmässa efter att Per Holknekts otrohet avslöjats.

Sedan skrev hon på Facebook: ”Känner mig som en idiot. Litade verkligen på min man.”

Per Holknekt själv kommenterade det hela i P4:

Annons

– Jag mår inte bra just nu. Det är en högst privat angelägenhet. Det som hänt är oförlåtligt och går inte att bortförklara, men det går att förklara, sa han i radion.

– Just nu handlar det om att överleva. Jag vill bara säga att 60 procent av Sveriges äktenskapliga relationer utsätts för sånt här.

Lena Philipsson har efter sveket och kärlekskraschen varit sparsmakad med detaljer om sitt kärleksliv.

Sofia Wistam var otrogen med Orup

I slutet av 80-talet var Sofia Wistam, som då hette Eklöf i efternamn, tillsammans med regissören Hannes Holm. Samtidigt föll för hon för artisten Thomas ”Orup” Eriksson.

Sofia Wistam har berättat om otrohetsdramat i slutet av 80-talet.

Dagen före julafton var Hannes Holm på besök hos släktingar och Sofia bjöd hem Orup.

– Han kommer hem, kläderna åkte av och mitt i själva akten så knackar det på dörren. Då har jag låst inifrån men så har min pojkvän vänt och kommit tillbaka. Herregud, jag fick sån panik så jag ryckte upp min älskare och gömde honom i garderoben. Han hann inte ta på sig kläder så han var naken i garderoben, har Sofia Wistam berättat i Rix Morronzoo.

Annons

– Det låter ju som ett skämt det här, sedan öppnade jag dörren och min pojkvän bara puttade bort mig och letade igenom. Han hittade till slut älskaren i garderoben. Det var som en filmscen faktiskt. Och han i garderoben sa ”du får slå mig om du vill”. Men det gjorde han inte.

Sofia och Orup gifte sig senare men gick skilda vägar i mitten av 90-talet.

Hon berättade sedan vilka det faktiskt handlade om.

– Det var Orup i garderoben och det var Hannes Holm, regissören, som var pojkvännen. Så var det, men det var länge sedan, berättade Sofia Wistam.

Sofia och Orup gifte sig så småningom och 1991 fick de sonen Kid tillsammans. Paret gick dock skilda vägar 1996 och numera är hon gift med Magnus Wistam.

Annons