SVT avslöjar: Osäker framtid för Fråga doktorn – efter Suzanne Axells avhopp

SVT avslöjar: Osäker framtid för Fråga doktorn – efter Suzanne Axells avhopp

Drygt ett år har gått sedan Sofia Rågeklint tog över som programledare i Fråga doktorn. Men nu verkar det som att framtiden är oviss för hennes roll i programmet.

Det här är Sofia Rågenklint!
Slå på ljud

Efter 18 år som programledare i Fråga doktorn kom chockbeskedet att Suzanne Axell lämnar sin roll för nya äventyr. Efter 617 avsnitt tröttnade hon på att konstant pendla 130 mil tur och retur till jobbet, som tog upp alldeles för mycket av hennes tid.

– Mamma hade en fallolycka här i december och jag började fundera på vad jag lägger tiden på. Jag hinner inte med de människor som står mig närmast.

Stafettpinnen lämnade hon över till Sofia Rågeklint, som numera syns i Fråga doktorn med veteranen Karin Granberg. Men hur ser framtiden ut för duon? Nu ger SVT ett kryptiskt besked.

Suzanne Axells relation till Sofia Rågeklint efter Fråga doktorn

Inför den stora programförändringen träffades Sofia och Suzanne, som gav Sofia sina allra bästa tips.

– Vi har pratat och lunchat ihop. Hon har gett mig tips och råd framåt, så det känns jättebra. Hon har bara sagt att ”fortsätta vara dig själv”. Det tycker jag är det finaste rådet jag kan få. Jag kommer att gå in och göra mitt bästa och hoppas att tittarna vill fortsätta titta, sa Sofia då till Aftonbladet.

Framtiden för programledarna i Fråga Doktorn – SVT avslöjar

Nu närmar det sig ett år sedan Sofia tog över programledarrollen, och det visar sig att hon gjort succé i rutan. Men trots det vill SVT inte gå in på några detaljer gällande programmets framtid.

”Tittarnas respons på Sofia Rågenklint och Karin Granberg har varit väldigt bra och duon kommer leda programmet även under 2022. Vi svarar inte på frågor om kontraktskrivning, så hur länge de kommer fortsätta leda programmet kan vi inte svara på”, skriver SVT i ett mejl till Nöjeslivet.

Foto: TT

LÄS MER: Tittarnas ilska mot Suzanne Axell efter programmet: "Det gick överstyr"

LÄS MER: Suzanne Axells beslut i relationen med Jörgen – lämnar

LÄS MER: Prins Daniel nära tårar i "Fråga doktorn"