Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarnas ilska mot Suzanne Axell efter programmet: "Det gick överstyr"

20 okt, 2021, 17:00 
AvIndra Nordemar

Rekordmånga såg avsnittet när Suzanne Axell var programledare i Fråga doktorn. Men efter programmet var tittarna rasande.

Annons
Allt om Suzanne Axell!Brand logo
Allt om Suzanne Axell!

Suzanne Axell valde tidigare i år att tacka för sig som programledare i det populära programmet "Fråga doktorn" i SVT. Hon hann göra hela 617 program under 18 år, men till slut tröttnade hon på att konstant pendla 130 mil tur och retur till jobbet.

Programmet har länge varit en tittarfavorit och ses av flera hundratusentals svenskar i veckan. Men det var ett avsnitt under Suzannes tid som programledare som fick många att se rött.

Tittarnas ilska mot Suzanne Axell efter Fråga doktorn

Avsnittet som handlade om sköldkörteln hade rekordmånga tittare, men efter programmet öste arga kommentarer in och bland annat Suzanne fick utstå personliga påhopp.

– Vi hade över 800 000 tittare, och många har varit positiva. Men det gick lite överstyr på Facebook, jag vet inte exakt vad det handlar om, sa Suzanne då till Aftonbladet.

Det var främst de drygt 400 000 svenskar som lider av en sjukdom i sköldkörteln som ilsknade.

Annons

– Jag har blivit kontaktad på gatan och i affärer de senaste dagarna, folk som har problem med sköldkörteln. De är förtvivlade och tycker att ingen lyssnar på dem.

Expertens felaktiga uttalande i Fråga doktorn

Det som upprörde var att experten under avsnittet gjorde ett felaktigt uttalande angående en medicin. Suzanne menar själv att hon inte är kunnig inom ämnet, men att att det var synd att det blev som det blev.

– Jag är ingen läkare, så jag vill heller inte kommentera olika mediciner. Men vi kanske borde ha tagit in en expert till.

Foto: TT, SVT

Annons