Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför vill Steffo Törnquist hoppa av Nyhetsmorgon

20 okt, 2021, 10:30 
Steffo Törnquist

Steffo Törnquist har en anledning till att vilja hoppa av Nyhetsmorgon.

Annons
Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusketBrand logo
Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusket

Steffo Törnquist har blivit en egen institution i Nyhetsmorgon-soffan. Med eviga parhästen Jenny Strömstedt är han en omistlig morgontradition för hundratusentals svenskar.

Men inget varar för evigt. Steffo har vid flera tillfällen antytt att han kan komma att lämna programmet och ägna sig åt annat.

Steffo Törnquist om framtiden i Nyhetsmorgon

Han har själv berättat för Expressen att han sitter på pengarna för att klara sig utan Nyhetsmorgon-lönen.

– Det är en frihet som jag har manövrerat mig till, och den är mer värd än något annat. Det handlar inte bara om att hota om att avbryta ett projekt eller säga upp ett avtal, utan om att jag har svårt för att bli styrd. Jag vill göra som jag vill, och nu har jag råd att säga: ”nu skiter jag i det här”, säger han.

Det här är som sagt inte första gångerna öppnat dörren för en snar sorti från Nyhetsmorgon. Han har även tidigare nämnt att hans andra projekt stjäl allt mer tid – och att han ser framför sig en framtid då han lägger tv-karriären åt sidan.

Annons

– Det är jävligt ansträngande att gå upp så tidigt, sa Steffon i intervjun.

- Hade det inte varit så att jag och Jenny hade så kul i "Nyhetsmorgon" hade jag slutat tidigare.

"Jag kan hoppa av"

Och det verkar som att beslutet är helt upp till Steffo själv. Han är en skicklig kontraktsförhandlare, vilket TV4 fått känna på.

– Fyran kan inte göra sig av med mig, men jag kan hoppa av. Sådana avtal skriver jag alltid. Jag har lyckats komma till den positionen att jag kan berätta hur avtalet ska se ut helt enkelt, har Steffo berättat.

Och han har en tydlig plan för livet efter Nyhetsmorgon.

– Jag har ingen plan för mitt liv annat än jag kommer att sitta i halmhatt, med pipa i munnen, och författa böcker när jag blir stor. Det är rätt nära dit.

Annons