Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-ikonen Elisabet Höglunds dystra besked – har fått dåliga nyheter från läkarna

05 apr, 2024, 17:00 
Elisabet Höglund
Elisabet Höglund har ett tragiskt besked att ge det svenska folket.
Annons

Elisabet Höglund får sägas vara en ikon i det svenska medielandskapet. Hon har gjort det mesta: varit skrivande reporter, tv-personlighet, författare, bloggare – listan kan göras lång.

Men livet har inte varit vänligt mot Elisabet på sistone. Svensk Dam har tidigare rapporterat om hennes ekonomiska bekymmer. Nu har hennes kropp drabbats.

Irma Lehtosalos bluff – har lurat fansen!Brand logo
Irma Lehtosalos bluff – har lurat fansen!

Elisabet Höglund svårt drabbad – berättar själv

– Jag mår inte särskilt bra, för jag bröt höftleden i höstas. Jag har jättestora problem med den. Ju mer jag tränar desto ondare får jag. Jag vete sjutton om jag måste be att få röntga benet. Jag har svårt att gå, jag kan gå men jag måste ha krycka. Så borde det inte vara, det borde ha läkt nu. Men tyvärr så tycker jag att jag har fått komplikationer, säger Elisabet till Expressen.

Annons
Elisabet Höglund
Kämpa på, Elisabet!

Läkarna har gett en dyster prognos till 79-åringen. Läkandet från höftskadan kan ta tid.

– Det är de smärtor jag har. Jag hoppas att det går över, att det växer bort. Det kan ibland ta upp till ett år innan ett höftinplantat har satt sig. Det är den lilla smolken i bägaren, förutom det mår jag bra, säger Elisabet.

Elisabet Höglund om sin diabetes

Men allt är inte mörkt för Elisabets del. Hon har sedan tidigare diagnosen diabetes typ 2, men har sedan några veckor tillbaka kunnat sluta ta medicin för sjukdomen.

Annons

– Jag vill påstå att jag, genom mitt leverne min kosthållning och allt sånt där, själv har botat mig. Det hade inte skett utan att jag hade lagt om kosten, tagit bort allt socker ur maten. Jag har ju alltid motionerat och tränat, det har jag inte saknat, men just kosten, att man är noga med vad man äter och att man inte får i sig för mycket socker, säger Elisabet.

Annons