Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-profilen försvinner helt från tv-rutan – gjort sitt sista program

14 maj, 2022, 19:30 
AvIndra Nordemar

Nu lämnar SVT-profilen Pia Herrera Go' kväll, och tv-rutan.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

I februari tvingades Go' kväll-programledaren Pia Herrera till ett svårt beslut. Fortsätta året ut eller sluta redan nu? Hon valde att göra det sistnämnda.

– Några veckor före jul fick jag en chock när vår gruppchef sa att de självklart ville skriva kontrakt med mig för hela 2022, men att det blir mitt sista år. Jag förstod ingenting, vad då sista?, har hon tidigare sagt.

Sista avsnittet med SVT-programledaren Pia Herrera

Efter fem år i programmet valde hon alltså att tacka nej till att förlänga kontraktet, och i kväll sändes det sista avsnittet med Pia i spetsen.

– När jag senast var uppe och gjorde program för ett par veckor sedan var det jättejobbigt. Det kändes oerhört sorgligt och jag började faktiskt gråta tre gånger på en arbetsdag, det liksom bara kom, berättar Pia för Expressen.

Annons

Pia kommer att vara kvar inom produktionen fram till den sista maj, men när hon lämnar är det inte med några "hard feelings", snarare tvärtom. Hon menar att hon kommer se tillbaka på Go' kväll-tiden med enormt mycket kärlek.

– Jag tycker så oerhört mycket om alla de jag jobbar med, jag har alltid varit så himla glad över att få komma hit. Det har verkligen varit en ynnest att få hänga med de här och få jobba med det här, säger hon.

Tankarna på att lämna tv-branschen helt

I sommar är hon tillbaka i rutan under en kort period. Hon kommer att medverka i Morgonstudion men i september går även det kontraktet ut, och då lämnar hon SVT, och eventuellt tv-branschen helt.

Framtiden är oviss.

– Självklart vore det helt fantastiskt kul att ha ett program. Ett program med gäster, kanske något talkshow-liknande. Jag tror inte att det kommer hända – men det är absolut en dröm, berättar hon.

Foto: TT

Annons