Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-profilen tvingas bort från populära programmet: "En chock"

14 feb, 2022, 21:00 

Nu tvingas programledaren lämna ”Go’kväll”, efter fem år.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

På måndagen kunde Aftonbladet avslöja att Pia Herrera, 51, som i fem år har varit en av programledarna för SVT:s ”Go’kväll”, nu tvingas bort från programmet.

Detta var inte något som hon själv valde eller visste skulle ske, berättar hon för tidningen.

– Några veckor före jul fick jag en chock när vår gruppchef sa att de självklart ville skriva kontrakt med mig för hela 2022, men att det blir mitt sista år. Jag förstod ingenting, vad då sista?, säger hon.

– Det visade sig att en medarbetare får ha en så kallad programanställning i max tre år, och hamnar dessutom i karantän i tre månader därefter.

Pia Herrera tvingas bort från Go’kväll: "Otroligt ledsen"

Pia förklarar för tidningen att hon är otroligt ledsen och att hon tvingades ta beslutet att sluta redan i maj, på grund av ekonomiska skäl.

Annons

– Eftersom jag måste överleva ekonomiskt vågar jag inte riskera att stå utan jobb under årets svåraste månader - januari, februari och mars. Därför tog jag beslutet att lämna ”Go’kväll” redan till sommaren för då har jag chans att hitta ett sommarjobb, säger hon.

”Go' kvälls” ansvariga utgivare Bengt Strombro skriver i ett mail till tidningen Expressen att SVT och Pia inte lyckades komma överens.

”Pia har haft en tidsbegränsad anställning. Vi ville väldigt gärna fortsätta att jobba med Pia efter det, men tyvärr kunde vi inte hitta en lösning som fungerade för båda parter. Vi tycker det är jättetråkigt att tappa Pia, men är glada att hon fortsätter inom SVT.”

Pia säger dock själv till tidningen att det inte är säkert att hon kommer fortsätta arbeta inom SVT, eftersom att hon inte har någon ny tjänst i nuläget.

Annons