SVT-profilen Pelle Edin lämnade allt – för kärleken

Pelle Edin vill inte tillbaka.

Pelle Edin fick nog av livet som stadigt SVT-ankare.I stället tog han chansen – och lämnade allt.

Pelle Edin ledsagade tittarna genom nyhetskaoset i åtskilliga år. Han var en av SVT:s mest igenkännbara ansikten – trots att folk i gemen visste ganska lite om honom som person.

2016 meddelade Pelle att han sagt upp sig från SVT. Beslutet hade han fattat tillsammans med sin hustru Agneta.

– Jag vill ha mer egentid. Jag har trivts bra på SVT, men vi har köpt lägenhet i Spanien och jag ser andra saker framför mig i livet, sa Pelle Edin i en intervju med branschtidningen Journalisten. 

Pelle Edin försvann från SVT – lämnade allt

Pelle Edin vill inte tillbaka.

Pelle Edin vill inte tillbaka.

Sagt och gjort. Numera lever Pelle och Agneta sitt drömliv i Spanien, i en lägenhet i Palma. Han saknar sitt arbete ibland, precis som tittarna saknar att se honom i rutan.

Men överlag är han riktigt nöjd med tillvaron.

– Vi skämmer nog bort oss själva, det gör vi. Det finns ingen anledning att låta pengarna växa allt för mycket när man är pensionär. Det ska väl stå noll när man somnar in. Vi har ett bra liv och kan unna oss litegrann, har Pelle berättat i en intervju med Expressen.

– Nu kan jag styra min tid som jag vill. Det är skönt. Sedan försöker vi ha någon aktivitet varje dag och vi är ofta ute och promenerar när vi är nere i Palma. Sedan brukar vi göra utflykter till öarna.

“Jag vill inte tillbaka”

Men vi har inte behövt släppa taget om Pelle fullständigt. Då och då har han hoppat in i SVT:s sändningar, som ett extrajobb.

– Det är mest för att det är socialt kul, det är roligt att träffa gamla kompisar. Men jag vill inte tillbaka och jobba heltid, har Pelle berättat.