SVT-profilens gravidlycka efter svåra kampen

Efter två års väntan är Carina Bergfeldt gravid! Hon fick reda på lyckobeskedet på ett hotellrum i Panama.

SVT:s populära USA-korrespondent Carina Bergfeldt, 39, berättar på Instagram att hon väntar barn med sin make Jesper Zølck.

”I ett hotellrum i Panama fick Jesper och jag reda på att vi ska ha barn. Han skrattade. Jag grät”, skriver hon.

Carina Bergfeldt och maken Jesper har försökt få barn i två års tid utan framgång och Carina berättar att paret har försökt med IVF, hormoner, inseminering och östrogen, men inget har fungerat. Vidare i inlägget på Instagram skriver hon:

”Och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg. Jag är så fruktansvärt glad att den lilla människan i min mage får Jesper som pappa. Det är den finaste presenten jag kan ge till ett barn.”

Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt sommarpratade i P1 2018 och fick mycket uppmärksamhet efter sitt avsnitt.

Carina ger också en känga till de personer som kommenterat situationen genom åren.

”Jag har under den här eländiga resans gång insett hur totalt omdömeslösa människor kan vara. Bekanta som berättat att jag måste komma ihåg att karriären “inte är allt”. Personer som säger att “bara vi slappnar av så löser det sig”. Jag har blivit så fruktansvärt ledsen varje gång. Ge fan i att fråga även om det kryper i dig av nyfikenhet”.

Carina har vunnit Stora Journalistpriset

Carina Bergfeldt har arbetat som SVT:s USA-korrespondent sedan mars 2016. Innan dess jobbade hon tio år på Aftonbladet. 2012 tilldelades Carina Bergfeldt Stora Journalistpriset i kategorin “Årets Berättare” för sitt reportage “Dagen vi aldrig glömmer” om massakern på Utøya.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: