Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT-stjärnan tvingas gå maskerad – för att inte bli påhoppad: "Minerad mark"

04 sep, 2022, 15:00 

Det är inte bara en dans på rosor att vara barnprogramledare, berättar Malin Olsson i Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken.

Annons
Så långa och korta är svenska kändisarna!Brand logo
Så långa och korta är svenska kändisarna!

Trots att Malin Olsson är en meriterad programledare, på en av våra största kanaler SVT, kanske inte hennes namn vid första anblick klingar bekant för den lite äldre målgruppen. Det är för att hon främst riktat in sig på barn-tv, och leder bland annat det omåttligt populära programmet Sommarlov sedan 2010.

Tack vare det, har hon blivit smått ikonisk för barn runt om i landet. Något som kommer med nackdelar, erkänner hon i TV-fabriken.

"Barn kan vara skitjobbiga"

Långt innan debuten i Sommarlov hade programledaren en helt annan bana uttänkt. År 2001 drog karriären igång, när den nu 40 årige Malin Olsson kammade hem vinsten i skönhetstävlingen Fröken Sverige.

Sedan var det musiken som lockade, innan hon slutligen hittade hem till rutan 2005. Sedan dess har hon gjort en rad olika program, men det är ändå i rollen som programledare för barnprogram som hon gjort gjort störst avtryck.

I rutan har Malin Olsson alltjämt ett brett leende på läpparna och en energi som aldrig verkar ta slut – kan man åtminstone tro. Hon avslöjar att även hon kan tröttna på barn.

Annons

– Jag tror att de förutfattade meningarna som barnprogramledare när man gör barnprogram är att man ”älskar barn” och att det är ens kall i livet. Ja, alltså barn är skitcoola och för det mesta så älskar jag barn, men det är klart att de kan vara skitjobbiga. Framför allt ens egna barn, säger hon till Fredrik Ralstrand.

Malin Olsson och Simon Peyron
Tillsammans med Simon Peyron har Malin barnen Blanka och Hedda, födda 2017 och 2021.

Förklädnaden i lekparken

Malin Olsson berättar att det lätt kan bli för mycket, eftersom barn har svårt att veta när det är stopp. Det är också främst när hennes egna barn är med som hon tycker det kan bli jobbigt när små beundrare dyker upp – som i lekparken.

Då tvingas hon till och med maskera sig med keps och solglasögon, för att inte bli påhoppad av glada småttingar.

– Mest för mina barns skull, för jag vill att de ska ha det lungt och skönt när de är i parken med mig, och för att det inte ska bli uppståndelse kring mig. när jag är där med dom är jag där med dom, säger hon i podcasten.

Annons

Händer det att förklädnaden inte är vattentät, eller om någon skarpsynt förälder pekar ut henne är hon däremot trevlig och glad, gör hon tydligt.

– Men när nån kommer fram så försöker jag alltid vara trevlig och glad, för det är våran publik, de älskar oss, och de ska få det tillbaka. Man är en förebild och det är viktigt att bibehålla det, avslutar Malin Olsson.

Foto: TT/SVT

Annons