Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s besked efter kritiken – här är nya deltagarna i Mästarnas mästare!

17 aug, 2022, 08:42 
Anja Pärson och Charlotte Kalla

Här är alla kända idrottsprofiler som deltar i årets upplaga av Mästarnas Mästare!

Annons
Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!Brand logo
Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!

Fjolårets säsong av Mästarnas mästare avslutades med en jämn kamp mellan dansportslegendaren Henric Stillman och tidigare styrkelyftaren Sofia Loft.

Efter en intensiv kamp fick Henric Stillman till slut se sig besegrad av Sofia Loft, som kammade hem vinsten i det prestigefyllda programmet.

Under våren återvänder det populära tävlingsprogrammet i tv-tablån och tio nya deltagare kommer göra upp om den åtråvärda bucklan och titeln Mästarnas Mästare.

Sprängfyllt av stjärnor i årets upplaga

Nu avslöjar SVT vilka tidigare atleter som kommer att medverka i programmet. Deltagarna är:

Anja Pärson, Nils van der Poel, Charlotte Kalla, Rickard Nordstrand, Andreas Bergwall, Johan Wissman, Maria Gretzer, Anders Holmertz, Jonna Adlerteg och Elina Öhman.

Annons

- I år får vi spänna fast säkerhetsbältet – Mästarhuset blir sprängfullt av tävlingsinstinkt! För egen del jublar jag åt att Anja Pärson äntligen är med, en av den alpina historiens största, och som jag har tjatat på henne genom åren, säger Micke Leijnegard, programledare för Mästarnas mästare, i ett pressmeddelande.

Anja Pärson, Nils van der Poel, Charlotte Kalla, Rickard Nordstrand, Andreas Bergwall, Johan Wissman, Maria Gretzer, Anders Holmertz, Jonna Adlerteg och Elina Öhman
Här är deltagarna i Mästarnas mästare 2023.

Sylvassa kritiken mot programmet: ”Underkänt”

Clara Mannheimer, projektledare för Mästarnas mästare, säger att hon är nöjd med vilka som tackat ja till att medverka i programmet.

- Vi har ett otroligt starkt startfält denna säsong! En härlig kombination och perfekt mix mellan några vi velat ha med i flera år och helt nya oväntade idrotter. Personligen tycker jag kanske det är lite extra kul att vi äntligen fått med hästhoppning efter det historiska VM-guldet i helgen, säger hon.

Annons

Förra året fick SVT hård kritik av både tittare och skribenter. Aftonbladet krönikör Kristoffer Bergström kallade deltagarlistan för ”underkänd”.

”SVT har svettats som om de rullat Sisyfosbollar över Gärdet, de har bönat och hoppats, försökt och misslyckats, men i slutändan fått nöja sig med rena b-uppställningen. Finalen står mellan två personer som nyss var i det närmaste okända”, skrev han.

Deltagare i Mästarnas mästare 2023

Charlotte Kalla – längdskidor: Har vunnit tre OS-guld, tre VM-guld och har tagit tolv individuella vinster i den alpina världscupen.
Anja Pärson – alpint: Har tagit ett OS-guld, sju VM-guld och vunnit den totala världscupen två gånger under sin karriär.
Nils van der Poel – skidsko: Har tagit två OS-guld och tre VM-guld, samt två VM-guld för juniorer i skridsko.
Rickard Nordstrand - kampsport: Har vunnit både amatör-VM och VM för proffs i thaiboxning.
Maria Gretzer – ridsport: Har tagit sju guld, fyra silver och fem brons i hoppning och är dessutom fyrfaldigt utnämnd till Årets hoppryttare.
Elina Öhman – skotercross: Har två VM-guld och tre VM-silver i skotercross.
Jonna Adlerteg - gymnastik: Tog brons i ungdomsolympiaden 2010 i barr, och har dessutom två EM-silver i samma gren.
Andreas Bergwall – bandy: Har vunnit sju VM-guld i bandy.
Anders Holmertz - simning: Har tagit VM-guld på 4 x 200 m i frisim och har individuella EM-guld på 200 m frisim, samt har två OS-silver i 200 m frisim.
Johan Wissman: friidrott: Har tagit EM-guld, tre EM-silver och mer än 25 SM-guld i sprint (200 m, 400 m och stafett)
Källa: SVT

Foto: SVT/TT

Annons