Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT's beslut för dansbandsstjärnan – efter succén med Victoria

18 jul, 2023, 15:30 
Minna Sarpaneva
Kungafamiljen och Lucianoz

Han inledde sin karriär på TikTok och redan blivit kallad för Sveriges nya dansbandskung. Nu har Lucianoz fått uppträda för kungafamiljen.

Annons

Han började sin karriär på TikTok där han gjorde toksuccé med sina dansbandscovers.

Nu har han stått på flera stora scener, uppträtt för kungafamiljen och i kväll står han på Solliden scen i Allsång på Skansen.

Vi pratar såklart om stjärnskottet Lucianoz.

Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Vem är Lucianoz?

Rinkebysonen Lucianoz, 30, eller Luciano Axelsson som han egentligen heter, slog igenom efter att ha delat med sig av sina covers på Stefan Borschs låtar ”Inga blommor växer på en sjömans grav” samt ”Det är ju dej jag går och väntar på”.

Annons

Idag har artisten flera miljoner spelningar på Spotify och har bland annat fått uppträda som mellanakt i Melodifestivalen där han framförde Pernilla Wahlgrens låt Piccadilly circus. Det blev också Lucianoz första tv-framträdande.

Lucianoz i Melodifestivalen 2023
Lucianoz under sitt framträdande i Melodifestivalen.

I en intervju med Sveriges Radio berättar Lucianoz att hans genomslag kom efter att hans syster smygfilmade när han sjöng och lade upp klippet på TikTok.

– Sedan slog det till bara, säger han och berättar att det var en chockerande upplevelse, särskilt när skivbolag började höra av sig.

Annons

Lucianoz uppträdde på Victoriakonserten

Och populär har han minst sagt blivit! Så pass populär att han fick äran att uppträda för inga mindre än kungafamiljen under Victoriakonserten i samband med kronprinsessan Victorias födelsedag.

Av bilderna från konserten att döma gjorde han minst sagt succé. Och vi kan tänka oss att prinsessan Estelle, som har för vana att dansa loss när det vankas konsert, hade riktigt kul.

Lucianoz
Lucianoz uppträdde för kungafamiljen under firandet av Victoriadagen.

På frågan hur han blev så populär svarar Lucianoz att han tror att det är för att han är en glädjespridare.

Annons

– De ser väl att jag är en glad kille, och det blir väl kontrast att jag är en ung kille från Rinkeby och som är från orten och som sjunger dansband, säger Lucianoz till SR.

Lucianoz medverkar i Allsång på Skansen

Melodifestivalen må ha varit Lucianoz första tv-framträdande, men det är långt ifrån hans sista.

Tidigare i år gästade han Bianca Ingrossos talkshow "Bianca" tillsammans med Carola Häggkvist, supermodellen Kelly Gale och Hollywoodregissören David F Sandberg. Under tisdagkvällen är det dags för ännu ett tv-framträdande – och ett kärt återseende med Carola.

Lucianoz
Lucianoz tolkade Pernilla Wahlgren i Melodifestivalen. Nu ska han gästa henne i Allsång på Skansen.

De båda artisterna gästar nämligen Allsång på Skansen. Vi väntar spänt på att se vad Lucianoz har att bjuda på under kvällen, kanske får vi se honom sjunga Piccadilly circus tillsammans med Pernilla Wahlgren.

Annons