Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

SVT får kritik efter beteendet mot Pernilla Wahlgren: "Pinsamt"

24 jun, 2024, 22:00 
Vendela Lönnqvist
Claudio Bresciani/TT
Krönikören kommer med en del kritik mot SVT.
Annons
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”Brand logo
Då slutar Pernilla Wahlgren med ”Allsång på Skansen”

För åtta månader stängde Lotta Engberg dörren för TV4:s ”Lotta på Liseberg”, något hon själv beskrivit som både det lättaste och svåraste beslutet hon tagit.

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden, sa programledaren vid tiden.

På midsommar håller hon, tillsammans med Daniel Norberg, ”Bingolotto”.

Då börjar "Allsång på Skansen"

På SVT är det ikväll dags att rulla ut mattan för sommarens ”Allsång på Skansen”. Efter Pernilla Wahlgrens toksuccé förra året var det ingen skräll att hon fick förfrågan om att leda en sommar till.

Annons

Enligt Expressens Mattias Bergqvist var Pernilla en lika självklar programledare som Lasse Berghagen. Därför är han fundersam kring varför det dröjde för kanalen att presentera hennes återvändo.

"Det stora mysteriet, det som säkerligen någon tänkt på det gångna året, är varför SVT väntade med att bekräfta att Pernilla Wahlgren skulle fortsätta som programledare. Förra sommarens mest givna tv-nyhet dröjde pinsamt länge", skriver han i en krönika.

Vill att SVT skärper sig

Han ifrågasätter ifall det verkligen var Lottas beslut att låta lägga ner "Lotta på Liseberg", eftersom TV4 i år sänder fotbolls-EM på forna programmets tablåtider.

Så varför ändra på ett vinnande koncept inför nästa års ”Allsång på Skansen"?

Annons

"Jag tar för givet att SVT har börjat diskutera en möjlig fortsättning för Pernilla Wahlgren i ’Allsång på Skansen’. Om Wahlgren vill bör hon naturligtvis fortsätta som programledare i flera år."

"Även om ’Lotta på Liseberg’ och ’Allsång på Skansen’ sändes på olika dagar, var de konkurrenter i många år och av flera anledningar: Båda programmen leddes av folkkära profiler, det fanns ett tacksamt ’Göteborg-mot-Stockholm’-tänk att leka med och inte minst var det kul att jämföra tittarsiffrorna för de båda tv-programmen."

”Ohotad tv-drottning”

Han menar att TV4 kan glassa sig i fotbollsfebern som råder, men det är illa kvickt att hitta en ersättare för ”Lotta på Liseberg” inför nästa sommar.

"Förhoppningsvis får TV4 till något, för inte kan väl kanalen låta Pernilla Wahlgren vara ohotad tv-drottning flera somrar i rad?"

Annons