Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s chockerande ord om På spåret: "Kristian har hoppat av"

29 dec, 2023, 16:00 
Kristian Luuk i På spåret
SVT-producentens ord om På spåret och Kristian Luuk får alla att hoppa till!
Annons

Kristian Luuk och Fredrik Lindström har varit programledare för På spåret sedan 2009. Detta är alltså deras femtonde säsong ihop – en imponerande siffra.

Båda två har dock antytt att det kan komma en förändring de kommande säsongerna. Kristian har varit extra tydlig med att han ser ett slut på sin tid i programmet.

– Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa, sa Kristian till TT inför säsongen.

– Så var det när vi tog över, då var det helsidor om hur katastrofala vi var. Vi fick en hel del handskrivna hatbrev, men redan efter några veckor kom det ett brev där det stod: ”Det här är mitt andra brev och jag ber om ursäkt för det första, ni är ju riktigt bra!”

Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”Brand logo
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

SVT:s märkliga ord om På spåret: "Kristian har hoppat av"

Och när man läser magasinet Filters reportage om På spåret får man sig en rejäl chock i början av artikeln. Då skildrar texten förberedelserna i Kanalhusets studio i Göteborg, där programmet spelas in.

Annons
På spåret
Har vi snart sett det sista av dem i På spåret?

Men Kristian är inte på plats.

– Kristian har hoppat av, säger producenten Martin Sundborn i texten.

– Vi får ringa Rickard Olsson, fyller Fredrik Lindström i.

Men kort därpå dyker Kristian upp – Martins och Fredriks dialog var bara lite skämtsam jargong.

Chefen: "Dags att förnya"

I samma text berättar Christian Wikander, som 2009 var programchef för drama och underhållning på SVT, varför man valde att plocka in just Fredrik och Kristian som ersättare till radarparet Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg.

Annons

– Programdirektör Annie Wigelius och jag pratade om att det kanske var dags att förnya innan vi började tappa för mycket i publik. Vi tog inget definitivt beslut, utan landade i att vi skulle undersöka hur en sån förändring skulle kunna se ut

Annons