Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s enorma risk inför Melodifestivalen – kan anmälas efter händelsen

10 feb, 2024, 11:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu svarar SVT på händelsen.
Annons

Ikväll vankas andra deltävlingen av Melodifestivalen.

Victorias privata Melloavslöjande • Prins Harrys hårda diss under blixtbesöket • Drottning Camilla bryter tystnaden – 3 kungliga snackisar från vecka 6!Brand logo
Victorias privata Melloavslöjande • Prins Harrys hårda diss under blixtbesöket • Drottning Camilla bryter tystnaden – 3 kungliga snackisar från vecka 6!

Deltävling 2 i Melodifestivalen – alla artister

Denna gång äger programmet rum i Göteborgs Scandinavium – med en spektakulär blandning av artister.

Både tv-tittare och publik kommer få ta del av uppträdanden från Liamoo, Maria Sur, Dear Sara, C-Joe, Engmans Kapell och kanske kvällens största skräll – Fröken Snusk.

Fröken Snusks raseriutbrott på scenen

Den sistnämnda har det varit en hel del skriverier om på sistone, då hon bland annat anklagats för att ha fuskat med sina streams.

Men även inför sitt framträdande i Melodifestivalen har hon skapat uppmärksamhet, främst när hon fick ett raseriutbrott då det inte gick som planerat under genrepet.

SVT kan fällas av Granskningsnämnden

Sedan fredagen har genrepen gått varma på scenen i Göteborg.

En av de som är på plats är Melodifestival-veteranen och nöjesjournalisten Tobbe Ek.

Annons

I ett inlägg på hans blogg har han uppmärksammat att Fröken Snusk bar sin berömda, rosa Louis Vuitton-mask – men inför sitt framträdande har hon målat över loggan.

Det kan dock skapa problem för SVT, som under inga omständigheter får göra reklam i sina program. Enligt Tobbe Ek syns fortfarande loggan tydligt i hennes artistvykort, vilket kan bli en dyr affär om SVT anmäls av Granskningsnämnden.

Ek rapporterar att kanalen kan fällas för så kallat "otillbörligt gynnande" om någon väljer att kontakta Granskningsnämnden. Han poängterar däremot att detta inte är artistens ansvar utan kanalens, eftersom de står som ansvariga utgivare över vad som sänds.

SVT svarar – inte oroliga över att bli anmälda

Men enligt programmets projektledare Anders Wistbacka är oron inte så pass stor att kanalen kommer göra några ändringar.

– Njae, jag håller inte med om att det är ganska tydligt. Vet man om det så kanske man kan se det, men det där är första gången tittarna får se det, så jag gör bedömningen att det är okej, helt enkelt. Det var på själva repet med ljuset, så syntes de tydligare där, men jag tycker inte att det är ett problem, säger han till Tobbe Ek.

Det finns alltså inga farhågor för en fällning i Granskningsnämnden, menar Wistbacka.

Annons