SVT:s mystiska tystnad – svaret om Allsång på Skansens framtid

22 jun, 2022, 09:00 
SVT kommenterar vem som tar vid som programledare för Allsång på skansen.

Sanna Nielsen tackar för sig i sin roll som allsångsledare för Allsång på skansen. Spekulationerna är nu många kring vem tar över efter sångerskan. Nu har SVT kommenterat saken.

Annons
Sanna Nielsens kryptiska framtidsbesked i ”Allsång på Skansen”
Sanna Nielsens kryptiska framtidsbesked i ”Allsång på Skansen”

Det var många som blev förvånade och lite nedstämda när den folkkära och sångerskan Sanna Nielsen berättade att hon lämnar ifrån sig ansvaret som allsångsledare för den här gången. Det här året är det sjunde året som Sanna Nielsen har stått för att underhålla svenska folket på måndagskvällarna under sommaren. Men den här sommaren blir alltså artistens allra sista i rutan.

Sannas sorgliga beslut

Avhoppet var absolut inte självklart. Sanna har verkligen tyckt om sitt arbete som allsångsledare. Hon kommenterade nyligen avhoppet till TT.

Recept.se Nyhetsbrev

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra – men det känns ändå bra att ha bestämt sig. Samtidigt trivs jag ju så bra på den där scenen, säger hon.

Annons

Ja, vi kommer sakna att ledas genom programmet av den sprudlande och positiva skånetösen. Hon verkar däremot inte ha slängt in handduken riktigt ännu. Sanna är nämligen väldigt förväntansfull kring sommarens "Allsång på skansen".

– Det var lite publik på plats även nu när vi gjorde presskonferensen och det var så härligt att få känna deras närvaro, delar hon med sig till Svensk dam.

Frågan är nu vem som ska ta över efter det som Sanna gjort på ett så självklart sätt de senaste åren. Tidigare har Måns Zelmerlöw, Lasse Berghagen & Anders Lundin varit programledare.

SVT:s svar om framtiden efter Sanna Nielsen

När SVT får frågan kring vilken nästa programledare kommer bli svarar man något kryptiskt. Anton Glanzelius som är programbeställare kommenterade saken nyligen.

– Man diskuterar spännande namn, det kan jag lova, säger han till TT.

Ja, det finns många funderingar kring vem som tar vid efter Sanna Nielsen. Några namn har diskuterats. Bland andra har det spekulerats att artisten och skådespelaren Oscar Zia kommer att ta över rollen.

Annons

Nöjesskribenten Frans Tramsfrans Strandberg skriver om spekulationerna. Han menar att det är rimligt då Oskar tidigare har programlett Melodifestivalen och gärna bryter ut i sång.

"Han har redan lett Melodifestivalen, har sångröst, och kan troligtvis locka en lite yngre publik. Han är dessutom skåning, precis som Sanna Nielsen och Måns Zelmerlöw. Kom ihåg var ni läste det först!".

Foto: TT

Annons