Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

SVT:s order till TV4-stjärnan - okända händelsen framför Allsångsscenen

18 aug, 2022, 10:00 
AvSimon Holm Stålhand

Tydliga direktiven från SVT.

Annons
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tidernaBrand logo
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

Under tisdagen var det Sanna Nielsen, 37, sista framträdande som programledare för Allsång på Skansen. Hon har varit programledare för SVT:s populära program sedan 2016.

Men nu är det dags att gå vidare. Det var redan i juni som som Sanna Nielsen avslöjade att det skulle bli hennes sista säsong.

– Jag har fortfarande väldigt roligt, men då känner jag att det kanske är dags för andra drömmar att ta vid nu när jag ändå har fått göra så pass mycket i programmet. Och att någon annan kan få sina drömmar uppfyllda på den här scenen, så jag lämnar över stafettpinnen med det i tanken, sa då Sanna enligt Hänt.

Vid samma tillfälle förklarade Sanna att det även ska bli skönt att få mer tid med familjen under somrarna.

SVT:s uppmaning till Nyhetsmorgonprofilen

Så i tisdags var det alltså dags för ett farväl från Sanna Nielsen. I publiken fanns det då flera populära profiler och kända ansikten. Bland annat Lotta Engberg, 59, som bröt mot regeln. Lotta Engberg är trots allt bunden till kanalen TV4 och Lotta på Liseberg som är Allsång på skansens största konkurrent. Hon kan därmed bryta mot en lojalitet till TV4. Vad detta innebär för Lotta Engberg just nu är lite oklart... men vi blev minst sagt glada över att se stödet till Sanna Nielsen! Dessutom plockade Lotta upp en stor blombukett som hon gav till Sanna för att tacka av henne.

Annons

En annan TV4-profil som var på plats var Nyhetsmorgon och Efter fem-profilen, Henrik Alsterdal. Som också fick en uppmaning av SVT.

Bland annat hade Henrik Alsterdal en skylt med texten "Tack Sanna" som han glatt viftade med i programmet, vilket också syntes i sändningen.

Men det som tittarna inte såg var uppmaningen på baksidan av papperet.

På lappen stod det "Håll upp från att Sanna sitter vid pianot i mitten tills finalnumret är slut".

Det är helt enkelt inte bara vifta hur man vill med skyltarna om man agerar allsångs-publik, utan produktionen har ett finger med i spelet gällande hur skyltarna ska synas i sändningen.

Annons