Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tar avstånd från familjen – Jespers och Mias stora sorg

29 nov, 2022, 15:00 
Mia Parnevik, Jesper Parnevik, Philippa Parnevik, Phoenix Parnevik, Penny Murray och Peg Parnevik

Därför väljer sonen Phoenix bort efternamnet Parnevik.

Annons
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Jesper och Mia Parnevik blev folkkära efter den storslagna succén i realityprogrammet "Parneviks”. I flera år fick tv-tittarna följa familjen i deras stora vita Miami-hus och den lyckliga vardagen.

Sedan dess har flera familjemedlemmar figurerat i diverse offentliga sammanhang. Inte minst döttrarna Peg och Penny Parnevik, som idag driver den öppenhjärtliga podcasten Peg & Penny.

Nyligen gästade Jesper Parnevik podcasten och berättade då en anekdot om hur han som liten bestämde sig för att bli golfproffs, trots att hans föräldrar var starkt emot beslutet.

Mia Parnevik, Jesper Parnevik, Philippa Parnevik, Phoenix Parnevik, Penny Murray och Peg Parnevik
Familjen Parnevik.

Sonen Phoenix tar avstånd från Mia och Jesper

Envis som han var struntade han i föräldrarnas uppmaning och drog över andra sidan Atlanten för att söka golflyckan. Det envisa draget verkar ha förts vidare till sonen Phoenix, som likt Jesper valt att gå en egen väg.

Annons

– Tror du att Phoenix har fått lite av det från dig? För han vill ju verkligen stå på sina egna ben, frågar dottern Penny Jesper.

– Han har ju störst behov av alla att ”jag vill bevisa”, framför allt för dig, fortsätter dottern Peg.

Phoenix vägrar att kalla sig Parnevik

Jesper Parnevik är son till den berömda komikern och imitatören Bosse Parnevik, men har med sitt karriärsval gjort det tydligt att han inte vill ta hjälp av sitt kända efternamn.

Phoenix verkar i sin tur ha tagit det steget längre och vill inte ens använda sig av efternamnet Parnevik. När Jesper reflekterar över sonens beslut är det med sorg han utbrister:

– Jag var likadan på det sättet, sen vet jag inte, om han inte vill göra det så. Men sen har jag ju insett att det är ganska dumt. Varför ska man hålla på och behöva skämmas över det, svarar Jesper Parnevik.

Phoenix Parnevik
Phoenix Parnevik.

Foto: TT

Annons
Annons