Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareq Taylor fick kollega att bryta samman – tvingades avbryta: "Störtade fram och skrek"

02 jun, 2024, 08:00 
Tareq Taylor
Nu avslöjas det att Tareq Taylor fick en tv-kollega att må riktigt dåligt.
Annons

Tareq Taylor har ett rykte om sig att vara en av tv-världens trevligaste människor. Han har i princip alltid ett leende på läpparna och ett vänligt ord att skänka. Det var säkert därför han valdes till julvärd 2021.

Verkliga anledningen bakom Tareq Taylors plötsliga avhoppBrand logo
Verkliga anledningen bakom Tareq Taylors plötsliga avhopp

Men Tareq har också en mörkare sida. En sida som avslöjades under inspelningarna av Stjärnorna på slottet.

Tareq Taylor fick kollega att bryta ihop

Det skedde under säsongen när Marika Carlsson, Carola Häggkvist, David Lagercrantz, Grynet Molvig och Per Andersson var kvintetten som skulle umgås på Bäckaskogs slott i skånska Fjälkinge. Då passade Tareq, programmets stående kock, på att spela ett elakt spratt med deltagarna.

David Lagercrantz, som mer eller mindre bröt samman av scenerna som utspelades, skriver nu för första gången om detta, i en krönika på Expressen.

Annons

– Tareq Taylor rusade in från köket med ett fruktansvärt sår på armen, och jag som inte bara var borta i tankarna utan nervig i största allmänhet, tog det på dödligt allvar. Jag störtade fram och skrek 'herregud, han är ju svårt skadad', och först när jag märkte att de andra runt bordet var coola och hade genomskådat teatern, förstod jag att jag var lurad. Såret var omsorgsfullt ditmålat, och jag skämdes, skriver David.

Carolas pappa död i plötsligt hjärtstopp

"Skadan" var iscensatt av Tareq och Carola. Den sistnämnda ville förbereda resten av gänget på dagens tema: akutvård.

– Ni reagerade precis som jag skulle önska, I love you guys, sa Carola i programmet.

– Det var så ljuvligt att se hur David började ropa och kommendera och gå in i generalform och hur de jobbar som team. Det är fantastiskt och se.

Senare fick David veta att Carola hade valt aktivitet i sin pappas ära.

– Jan Häggkvist var en av runt 6 000 svenskar som varje år drabbas av plötsligt hjärtstopp. Bara en liten del av dem, tio procent – nu tolv procent på grund av förbättrade insatser – räddas för att de snabbt får hjärt- och lungräddning, och för att det funnits en hjärtstartare tillgänglig. Det finns med andra ord mycket att göra, skriver David.

Annons