Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Erkännandet: Tackade ja till Stjärnorna på Slottet för Tareq Taylor

30 jan, 2022, 20:30 
AvIndra Nordemar

Tareq Taylor var anledningen till att en av stjärnorna åkte till Bäckaskog slott.

Annons
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”

Årets säsong av Stjärnorna på slottet har varit en storsuccé och haft rekordsiffror. Men nu är programmet slut för denna gång .

Marika Carlsson, Carola Häggkvist, David Lagercrantz, Grynet Molvig och Per Andersson har under fem veckor öppnat upp sig för varandra och de dryga 1,5 miljoner tittare som suttit bänkade i tv-sofforna varje vecka.

Men för en av dem var det först inte helt självklart att tacka ja...

Tareq Taylors succé i Stjärnorna på slottet

Det har bjudits på skratt, tårar och en hel del incidenter. Under Carolas dag blev det tumult då produktionen tvingades ringa efter en ambulans. Tareq Taylor hade då skadat sig i köket.

Fjolåret var Tareqs stora år. Han vann en kristall i kategorin "Årets tv-personlighet" efter hans succé i Tareq Taylors matresa, och han fick hedersuppdraget att vara julvärd i SVT.

Annons

Men det är också han som stått för den fantastiska maten i Stjärnorna på slottet sedan fyra år tillbaka – och han trerätters har blivit omtalad bland Sveriges kändisar.

Därför tackade stjärnan ja till en vecka på slottet

Komikern och skådespelaren Per Andersson har fått frågan har vara med i stjärnorna på slottet flera gånger – men tackat nej varje gång.

I en intervju med Expressen berättar han att han inte var bekväm med att sitta och prata om själv.

– Jag spelar ju roller, jag gör ju allt för att komma bort från mig själv.

Men i denna säsong var han huvudperson i det sista avsnittet, och det visar sig att han tackade ja av en speciell anledning.

– Sen tänkte jag att man får utmana sig själv lite

– Och sen så var det en kompis som sa "du får gratis mat, SVT bjuder på mat och sprit i fem dagar. Och Tareq Taylor, det är jävla Tareq Taylor som gör mat, tre mål om dagen! Det finns ingen möjlighet att tacka nej, åk dit och ät så får det blir som det blir" Så det har väl varit upplägget då.

Foto: TT

Annons