Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareq Taylor och kändiskvinnan har brutit upp – här är nya

20 maj, 2024, 16:30 
Tareq Taylor och kändiskvinnan har brutit sitt samarbete. Här är den nya som ersätter honom.
Annons

Kändiskocken Tareq Taylor har via sina talanger i köket charmat sig rakt in i svenska folkets hjärtan. Ja, han har blivit en av våra mest folkkära profiler, som fick äran att tända ljuset på julafton i SVT 2021.

Under åren har Tareq synts i otaliga hyllade tv-program, varav ett med Carina Bergfeldt. Men nu har de brutit samarbetet.

Verkliga anledningen bakom Tareq Taylors plötsliga avhoppBrand logo
Verkliga anledningen bakom Tareq Taylors plötsliga avhopp

Tareq Taylor och kända kvinnan bryter

I fjol sändes programmet Drömlandet på SVT, där Carina Bergfeldt och Tareq Taylor åkte ut på en roadtrip genom den amerikanska södern.

Annons

Carina har en stark koppling till USA, och har bott och jobbat där som utrikeskorrespondent för SVT i många år, och nu var det dags att ta tempen.

Carina Bergfeldt och Tareq Taylor
Vilken super-duo!Jonas Skottheim

– Vi tar upp sådant som dödsskjutningar, aborträtten och mitt i den här villervallan hittar man människor med hopp, det brinner i ögonen, de hittar vägen ut, skrev Tareq på Instagram.

Arbetet med programmet tog ett helt år, och duons kemi i rutan fullständigt golvade tv-tittarna, som överöste Tareq och Carina med beröm.

Annons

Hon ersätter Tareq Taylor i SVT-succén

Ja, tittarna önskade att det skulle komma ännu en säsong av programmet, och så blev det. Men i säsong två som utspelar sig i Austraien, saknas Tareq, och har ersatts av SVT-profilen Farah Abadi.

– När SVT ville ha en säsong 2 av Drömlandet visste jag direkt att jag ville åka med Farah. Mest för att hon är himla rolig och grymt kompetent, men sen tyckte jag också att det var dags för två kvinnliga programledare att göra ett program på primetime tillsammans. Håller ni inte med om detta?, har Carina skrivit på Instagram.

Annons

Och nu börjar det närma sig premiär. På Instagram är det en pirrig Carina som berättar om känslorna:

– Hurra! 🇦🇺 Idag presenterades SVT:s sommarprogram, och vad ligger där och väntar om inte DRÖMLANDET med Farah Abadi och mig.Följ med oss till Australien under sex veckor, med start 18 juli.Vi är, om jag får säga det själv, förtjusande resesällskap. ♥️

Foto: TT

Annons