Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tareq Taylors försoning med pappan – efter alla år

08 jul, 2021, 08:03 
AvAnnaClara von Hofsten
Tareq Taylors sommarprat berörde många – precis som vårens tv-succé där han reste till Jerusalem med sin bror och pappa.

Populäre och charmige tv-kocken Tareq Taylor är en av årets sommarpratare, och i sitt program berättade han öppenhjärtigt om hur han äntligen kunde försonas med sin far – efter åratal utan kontakt.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Tv-programmet Tareq Taylors matresa var en av vårens stora succéer i SVT – inte bara tittarmässigt utan också för Tareq själv. I programmet medverkar även Tareqs bror Zafer och hans pappa Seif, och alla tre ”tvingades" ta tag i sin relation. Efter flera år utan kontakt fick tv-kocken äntligen svar på sina obesvarade frågor och en splittrad familj kunde enas. Familjen har sina rötter i Palestina, och inspelningarna ägde till stor del rum i Jerusalem. Tareq kallar resan för den viktigaste han någonsin gjort:

”Vi var en splittrad familj”

– Det var nämligen den som försonade det som tidigare varit en splittrad familj. Pappa försökte ha kulturen närvarande i våra liv, men han var inte alltid där. När jag och Zafer var i tonåren så gled vi ifrån vår pappa på grund av dumma bråk och konstiga gräl, sa Tareq Taylor i sitt sommarprat i Sommar i P1.

Pappa Seif och bröderna Zafer och Tareq lagar mat på stranden.

Under flera år hade varken han eller brodern Zafer någon kontakt med pappan.

– Många gånger tänker jag att det verkligen var synd att vi lät åren gå på det sättet, säger Tareq Taylor.

Annons

När han sedan fick tillfälle att åka till Jerusalem med Zafer och Seif fick han se sin pappa i ett helt nytt ljus. För första gången förstod han varför pappan var som han var.

– Det skedde väldigt mycket under resan mellan mig, Zafer och pappa. Även om det stundtals var svårt, gjorde ont och var smärtsamt så ledde allting till slut rätt, berättar Tareq.

Annons