Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tecknet att något var fel med Let’s Dance – redan för flera månader sedan

01 sep, 2023, 16:30 

Let's Dance sätts på paus efter 18 säsonger – men kom beskedet från tomma intet?

Annons

Det var föga förvånande många hemma i stugorna som blev bestörta när TV4 under onsdagen meddelade att Let's Dance för första gången sätts på paus. Ja, efter 18 säsonger blir det nu uppehåll, och ingen ny säsong i rutan.

För många kom det som en chock, men det fanns också tecken på att något inte stod rätt till.

Därför stoppas Let's dance av TV4 – efter 18 säsongerBrand logo
Därför stoppas Let's dance av TV4 – efter 18 säsonger

Sparkade profilen om TV4:s sparpaket

Anledningen bakom TV4:s beslut skriver de själva är dalande tittarsiffror, och en ambition att förnya programmet inför säsongen 2025 för att fånga en bredare publik. Under fredagen kom beskedet att ännu ett program sätts på paus på kanalen, nämligen Talang.

Annons

TV4 meddelade i veckan att man lanserat ett stort sparpaket, som bland annat innebar att 100 tjänster på mediehuset berördes. Redan då blev det också klart att tre välkända Nyhetsmorgon-profiler får lämna programmet, för att skära ned på kostanden. Det gällde hälsoprofilerna Naprapat-Jonas, Mikaela Laurén och Shirin Djavidi.

– Jag har varit med om sparpaket förut hos andra uppdragsgivare, och det är bara att acceptera, säger Shirin till Svensk Damtidning.

Rania Shemoun Olsson, Shirin Djavidi och Filip Stiller i Nyhetsmorgon

Tecknet att Let's Dance skulle stoppas – redan i våras

Enligt TV4 stod sparpaketet klart redan i slutet av maj. När Let's Dance framtid beslutades, är okänt. Men enligt jurymedlemmen, och en av medgrundarna till den svenska Let's Dance fanns det tecken på att något var fel redan i våras.

– TV4 ringde mig i dag för att förklara om beslutet, men känningar har jag haft sedan förra säsongen tog slut. Jag brukar få ett telefonsamtal under året som indikerar att schemat ska hållas öppet för nästa år, det har jag inte fått. Så jag har haft en känsla att något varit på gång, men jag fick det bekräftat i morse, sa Tony Irving till Expressen när beskedet blev känt.

Foto: TT

Annons