Therese Alshammars hårda krav på produktionen – hände bakom kulisserna

31 aug, 2022, 16:30 

Elitidrottaren medverkar i det nya programmet The Journey.

Annons
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Therese Alshammar är en av våra främsta idrottare, vars meriter vi verkligen kan vara stolta över hemma i Sverige. Elitsimmaren är klassad som den näst bäste europeiska simmare, och har hela 72 internationella mästerskapsmedaljer!

2016 gjorde Alshammar sin sista tävling på elitnivå, men hon har inte lämnat rampljuset sedan dess. Hon är nu aktuell i Viaplays The Journey, där hon tillsammans med fem kända profiler begav sig ut på en äventyrsfylld vandring i Nepal. Men för att medverka hade hon ett krav, berättar hon för Svensk Damtidning.

Inte självklart att tacka ja

Therese Alshammar har sedan hon lade karriären på hyllan varit sparsam med offentliga upptåg. Däremot har hon ställt upp i tävlingsprogrammen Let's Dance och Mästarnas Mästare, och nu är det alltså dags igen.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Resan till Nepal som nu sänds ut för tittarna att se var däremot inte självklar att tacka ja till berättar Therese.

– Vi var borta i nästan tre veckor. För mig som har ganska små barn och som verkligen älskar att spendera tid med dem, var det ett svårt val att åka hemifrån och lämna dom för första gången, säger hon till Svensk Damtidning.

Therese har tillsammans med sambon Johan Wallberg barnen Fred och Ted, och för att hantera att vara borta från familjen under den påfrestande vandringen såg hon till att hålla kontakten så gott det gick.

– När det gick att få täckning så försökte jag ringa hem och videosamtala, för att få se mina barn och familjen, vilket gjorde mig väldigt glad och tacksam, berättar hon.

Therese Alshammar

Kravet på produktionen

Men det var inte bara utmaningen att vara ifrån familjen som stod emellan en eventuell medverkan när Alshammar fick frågan att delta. Med på resan var dessutom Izabella Scorupco, Roy Fares, Alfred Svensson, Kristina "Keyyo" Petrushina och Peter Stormare – ett gäng totala främlingar. Hon ställde därför ett krav på produktionen innan hon tackade ja.

Annons

– För mig var det viktigt att veta om det fanns någon dold agenda. Vill ni att det ska bli konflikter och hur har ni satt ihop gruppen? En av avsikterna med produktionen var att det skulle vara väldigt snälla människor med som skulle komma bra överens, och det var viktigt för mig, berättar hon.

Och det hela verkar onekligen ha gått vägen. Hon berättar att hon blev väldigt nära med skådespelaren Izabella Scorupco som hon delade tält med, och att resan ledde till en vänskap som hållit sig i även hemma i Sverige.

– Jag hade ingen aning om hur snäll och fin hon är som människa. Det var fantastiskt att få lära känna. Vi fann varandra jättebra, det var en ynnest att få spendera tid med henne, säger Therese till Svensk Damtidning.

Gänget som var ute i Nepal i 15 dagar.

Foto: TT

Annons