Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tilde de Paula om läkarens besked: "Tungt"

12 apr, 2024, 17:30 
Vi är vana att se Tilde de Paula glad och proffsig i rutan – men i bakgrunden har programledaren gått igenom en rätt tuff situation.
Annons
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula EbyBrand logo
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby, 51, är en av TV4:s starkast lysande stjärnor som vi varje vecka ser i Efter fem.

Programledaren lämnade faktiskt jobbet på Nyhetsmorgon just för att satsa på Efter fem – och succén var snart ett faktum.

Men Tilde har ju också ett liv utanför TV4 och har hon nyligen gått igenom en lite jobbig situation. Nu berättar hon.

Tilde de Paula Eby om besvären

Tilde har varit i rampljuset i snart 30 år vilket också innebär att hon gått igenom olika skeenden under sin tid som offentlig person.

Annons

Ja, under sina år i tv-rutan har hon fått fyra barn och också gått igenom flera kärleksuppbrott innan hon till slut träffade Thomas Eby.

Det sa "klick" och 2012 gifte sig Tilde och Thomas under en spontan bröllopsceremoni de satte ihop på bara några dagar. Nyligen firade de 12 år som gifta.

Tilde de Paula och Thomas Eby ler mot kameran
Tilde de Paula Eby och Thomas Eby de Paula har varit gifta i 12 år. Foto:Charlotte Brunzell/TT

Men Tilde har också gått igenom tuffare saker i privatlivet, som med sin hälsa. I en ny intervju med Amelia berättar hon om tiden då hon upptäckte att hon var i klimakteriet:

Annons

– Först var det tungt och jag blev otroligt låg och ledsen. Sedan var jag ganska arg utan anledning under en period. Det var saker som jag aldrig blivit förbannad på förut. "Hur högt kan en människa andas?" "Varför sitter alla med sina mobiler på t-banan?.

Tilde de Paula Eby om läkarens ord

Tilde berättar även om läkarkontakten hon haft kring sina klimakteriebesvär:

– Jag är den första att läsa på, gå till doktorn, diskutera, ta prover och kämpa på för att må bättre, hitta lösningar. Dessutom har jag bokat in min terapeut igen. Jag gör allt för jag vill må så bra som möjligt. Min läkare har gett mig hormoner så jag kan sova och må bättre.

Så skönt att det verkar löst sig för Tilde!

Foto: TT

Annons