Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tilde de Paula Ebys bröllopsplaner gick i kras: "Bröt ihop"

05 jul, 2023, 16:00 
Felicia Plåt
Tilde och Thomas
Tilde och maken Thomas har varit gifta i över 10 år. Foto: TT

Tilde hade planer på att förnya sina löften med maken vid deras 10-årsjubileum, men det gick inte riktigt som planerat.

Annons

Tilde de Paula Eby är en av Sveriges mest framgångsrika och folkkära journalister och programledare. Hon var länge en av de rullande programledarna för TV4:s Nyhetsmorgon men hoppade sedan över till eftermiddagsprogrammet Efter fem på TV4.

SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula EbyBrand logo
SE KLIPPET! Här tröttnar Iggy Pop på Tilde de Paula Eby

Tildes familjeliv

Under sommaren har Efter fem tagit en paus från TV-rutan men fansen kommer kunna se Tilde i hennes egna talkshow "Tilde", som sänds från Junibackens terrass. Där bjuder hon in flera spännande gäster och vi kommer få njuta av härlig musik.

När Tilde inte jobbar umgås hon mycket med sin make och fyra barn som nu börjar växa upp.

– Man måste acceptera att de går igenom samma känslor och tankar som man själv gör, för de har blivit vuxna. Och det kan vara tufft att stå bredvid och inte kunna trösta. Det enda du kan göra är att finnas där som stöd. Men du kan liksom inte ta bort det onda, som man kan göra när barnen är små, berättade hon i en intervju med Expressen.

Annons

Tilde och Thomas överväldigande bröllop

Hon och maken Thomas de Paula Eby träffades 2008. Fyra år senare valde programledaren och musikern att gifta sig. En stor dag som blev överväldigande för Tilde.

– Det kommer jag ihåg från när jag gick upp för altargången, när jag skulle gifta mig med Thomas. När jag tittade mig omkring, och såg vår närmastes uppriktiga glädje för oss, då bröt jag ihop. Jag hade ett leende som värkte från öra till öra. Samtidigt som tårarna bara rann, berättade för till Expressen.

Förra året var det tio år sedan de sa jag till varandra vid altaret och inför jubiléet tänkte Tilde fråga maken om att förnya giftemålet. Hon hade pratat med sina barn om idén och de tyckte den var toppen.

– Fast de är i och för sig mest intresserade av att få följa med på bröllopsresan i efterhand. Men jag tycker det vore skithäftigt att få välja honom igen! Också för att när man samlas så här för att fira kärleken, som man ju gör på ett bröllop, då är det så fint med alla människor som är så genuint glada för ens skull, sa hon till Expressen.

"Glömde fråga"

Men planerna gick inte riktigt som hon planerat, och hon berättar varför till Expressen.

– Jag hade en kul idé att jag skulle fråga honom om han ville gifta om sig med mig när vi firade tio år som gifta. Problemet var bara att vi firade tio år i november i fjol, och då glömde jag att fråga. Men det är inte försent för det, sa hon och skrattade.

Annons